Täytetty porsaan ulkofilee

Täytetty porsaan ulkofilee maustetaan Meira sitruunapippurilla ja Meira Välimeren yrttiseoksella. Tarjoa vihanneshöystön ja perunoiden kanssa.

  • Helppo

Ainekset:

1 kg porsaan ulkofileetä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas punainen paprika
1 pkt pekonia
1 tl öljyä
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl Meira sitruunapippuria
1 tl Meira välimeren yrttiseosta
0.5 tl suolaa
Lihan pintaan
1 tl Meira sitruunapippuria
1 tl suolaa
Paistamiseen
2 tl rypsiöljyä
1 tl voita

Ohje:

  1. Puhdista filee mahdollisista kalvoista ja ylimääräisestä rasvasta. Leikkaa filee auki levyksi ja nuiji tarvittaessa hiukan ohuemmaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Poista paprikasta siemenet ja valkea osa sisältä. Kuutioi paprika. Leikkaa pekonit suikaleiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu ja nosta sipulit, paprikat ja pekonit pannulle kuullottumaan. Jos pekonista ei irtoa riittävästi rasvaa, niin lisää tarvittaessa öljyä.
  4. Mausta kuullottunut seos sitruunapippurilla, välimeren yrttiseoksella ja suolalla. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää joukkoon parmesaaniraaste. Kumoa seos possunfileelevyn päälle.
  5. Kääri fileelevy rullaksi ja sido kiinni paistinarulla. Kuumenna öljy ja voi pannulla kuumaksi. Nosta liharulla kuumaan rasvaan ja ruskista käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan kauniisti ruskistunut. Muista ruskistaa myös rullan päät.
  6. Hiero lihan pintaan sitruunapippuria ja suolaa. Nosta liha sopivaan uunivuokaan ja työnnä paistilämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 75 astetta.
  7. Ota liha uunista ja kääri folioon vetäytymään noin ½ tunniksi ennen leikkaamista.
  8. Valmista kastike uunivuokaan ja folioon erottuvasta lihan paistinesteestä.
  9. Tarjoa vihanneshöystön ja perunoiden kanssa.