Korealainen bbq-kana salaatinlehtiin käärittynä

Korealainen bbq-kana toimii hyvin isommankin porukan ruokana. Eri täytteistä jokainen pystyy helposti kokoamaan omanlaisensa annoksen. Kasvisten ja majoneesin lisäksi voit tarjota esimerkiksi hoisin-kastiketta tai riisiä. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin. (Ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

  • 45 min.
  • Keskitaso
  • 4 annosta

Ainekset:

500 g broilerin rintafileetä ohuina siivuina
12 kpl Romaine-salaatin lehtiä
24 siivua kurkkua
4 kevätsipulia
Marinadi
2 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokosokeria
1.5 tl seesamiöljyä
1 rkl Meira chilirouhe, tulinen
1 rkl Meira sipulijauhetta
Pikkelöidyt kasvikset
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
Meira mustapippuria, rouhittu
2 rkl seesaminsiemeniä
kolmasosa daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
1 porkkana suikaloituna
0.5 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl Meira jodioitua hienoa mineraalisuola
Seesam-majoneesi
6 rkl majoneesia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijaa
0.5 rkl seesamöljyä

Ohje:

  1. Sekoita marinadin ainekset ja laita muovipussiin broilerisiivujen kanssa. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.
  2. Pilko daikon ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sekoita pikkelöintiliemi eli sokeri, viinietikka, vesi ja suola.
  4. Nosta suikaloidut kasvikset liemeen ja anna pikkelöityä vähintään tunti tai mielellään yön yli.
  5. Sekoita majoneesin ainekset.
  6. Poista ylimääräiset marinadit broilerisiivuista ja paista kypsiksi.
  7. Kokoa salaatinlehtiin broileria, majoneesia, pikkelöityä daikonia sekä porkkanaa, kurkkua ja ohueksi siivutettua kevätsipulia.