Dalgona-kahvi

Tämän kesän kuumin kahviuutuus on Dalgona-kahvi. Dalgona-kahvin juuret vievät Etelä-Koreaan. Se on nimetty perinteisen Etelä-Korealaisen kaduilla myytävän toffeen mukaan, joka on todella ilmavaa, kuten vaahto Dalgonassakin. Dalgona-kahvia voi valmistaa niin lämpinänä, kuin kylmänäkin versiona. Alla reseptimme perinteiseen Kulta Katriina Dalgonaan sekä ihanan raikkaaseen kylmään, vegaaniseen lakritsidalgonaan.

  • Helppo
  • 4 annosta.

Ainekset:

Lakritsidalgona
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl Kulta Katriina Pikakahvia
2-3 rkl luomu lakritsijauhetta
kookosmaitoa
jäitä
Perinteinen dalgona
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl Kulta Katriina Pikakahvia
haluamaasi kahvimaitoa tai kasvijuomaa

Ohje:

Lakritsidalgona

  1. Vaahdota vesi, sokeri ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella.
  2. Kääntele luomu lakritsijauhe vaahdon sekaan.
  3. Täytä lasi jäillä ja lisää kookosjuomaa hieman yli lasin puolen välin.
  4. Täytä lasi loppuun lakritsikahvivaahdolla.

Perinteinen dalgona

  1. Vaahdota vesi, sokeri ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella
  2. Lämmitä maito tai kasvijuoma n. 65 asteiseksi ja kaada se hieman yli lasin puolen välin.
  3. Täytä lasi loppuun pikakahvivaahdolla.