Dalgona-kahvi
Tämän kesän kuumin kahviuutuus on Dalgona-kahvi. Dalgona-kahvin juuret vievät Etelä-Koreaan. Se on nimetty perinteisen Etelä-Korealaisen kaduilla myytävän toffeen mukaan, joka on todella ilmavaa, kuten vaahto Dalgonassakin. Dalgona-kahvia voi valmistaa niin lämpinänä, kuin kylmänäkin versiona. Alla reseptimme perinteiseen Kulta Katriina Dalgonaan sekä ihanan raikkaaseen kylmään, vegaaniseen lakritsidalgonaan.
- Helppo
- 4 annosta.
Ainekset:
1 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
1 dl | Kulta Katriina Pikakahvia |
2-3 rkl | luomu lakritsijauhetta |
kookosmaitoa | |
jäitä |
1 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
1 dl | Kulta Katriina Pikakahvia |
haluamaasi kahvimaitoa tai kasvijuomaa |
Ohje:
Lakritsidalgona
- Vaahdota vesi, sokeri ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella.
- Kääntele luomu lakritsijauhe vaahdon sekaan.
- Täytä lasi jäillä ja lisää kookosjuomaa hieman yli lasin puolen välin.
- Täytä lasi loppuun lakritsikahvivaahdolla.
Perinteinen dalgona
- Vaahdota vesi, sokeri ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella
- Lämmitä maito tai kasvijuoma n. 65 asteiseksi ja kaada se hieman yli lasin puolen välin.
- Täytä lasi loppuun pikakahvivaahdolla.