grillihampurilaiset

Grillihampurilaiset

Hampurilaiset valmistuvat kesällä helposti grillissä. Mausta Meira Paprikajauheella ja Chilimausteseoksella.

  • Helppo
  • 4-5 annosta

Ainekset:

1 dl maitoa tai vettä
0.5 dl korppujauhoja
1 tl Meira Paprikajauhetta
1 tl Meira Chilimausteseosta, ei lisättyä suolaa
1 tl Meira Mustapippuria jauhettuna
1 tl Meira suolaa
1 punasipuli hienonnettuna
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
4-5 kpl hampurilaissämpylöitä tai ruisleipiä

Ohje:

  1. Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota 5-10 min.
  2. Hienonna sipuli, lisää se sekä jauheliha ja mausteet taikinaan.
  3. Lisää lopuksi muna ja sekoita hyvin.
  4. Anna seoksen levätä hetki ja muotoile taikinasta 4–5 paksuhkoa pihviä ja grillaa tai paista pannulla ne kypsiksi.
  5. Laita valmis pihvi hampurilaissämpylän tai ruisleivän väliin, lisää raikasta salaattia, pihvitomaattia sekä Meiran ketsuppia ja sinappia.