Tyrni-kinuskikakku
Tyrni-kinuskikakku sopii mihin tahansa juhlaan ja hurmaa kauniilla ulkonäöllään.
- Helppo
- 15 annosta
Ainekset:
1 dl | 1 dl ohrakasta tai perunajauhoja |
1 dl | 1 dl vehnäjauhoja |
1 tl | 1 tl Meira leivinjauhetta |
4 | 4 munaa |
1.5 dl | 1 1/2 dl sokeria |
1.5 dl | 1 1/2 dl appelsiinitäysmehua |
310 g | 1 prk (310 g) tyrnihilloa |
200 g | 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa |
2 dl | 2 dl kuohukermaa |
1.5 dl | 1 1/2 dl fariinisokeria |
2 tl | 2 tl Meira vaniljasokeria |
1 rkl | 1 rkl voita |
2 dl | 2 dl kuohukermaa |
2 tl | 2 tl Meira vaniljasokeria |
Ohje:
Pohja
- Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
- Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
- Sihtaa kuiva-aineseos vaahtoon ja sekoita taikina varoen tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeksi tasaiseksi levyksi. Kokoa kakku niin, että tasaisin levy eli pohjalevy tulee päällimmäiseksi.
Kostutus ja täyte
- Pane alimmaiseksi tuleva pohja tarjoiluvadille. Suojaa astian reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta pohja, erityisesti reunat. Levitä pohjalle vajaa puolet tyrnihillosta.
- Levitä sen päälle toinen rahkapurkki.
- Nosta keskimmäinen pohja päälle ja tee kuten edellä. Nosta päällimmäinen pohja paikalleen.
- Voit panna kakun vetäytymään yön yli jääkaappiin kevyen painon alle tai viimeistellä kakun samana päivänä tarjottavaksi.
Kinuskikuorrute
- Keitä kinuskikuorrutus juuri ennen kakun viimeistelyä. Kaada kerma ja sokeri kattilaan.
- Sekoita, kunnes seos alkaa kiehua. Anna kinuskin kiehua hiljalleen, kunnes se on sakeutunut riittävästi.
- Kokeile pisaraa kakun päälle, jos se ei imeydy pohjaan, kinuski on valmista.
- Sekoita kinuskiin vaniljasokeri ja voi.
- Kaada kinuski keskelle kakkua ja levitä sitä veitsellä reunoja kohti. Anna kinuskin jäähtyä.
Viimeistely
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
- Levitä kermavaahtoa kuohkeasti kakun reunoille.
- Tee kakun reunoille kahdella teelusikalla kermavaahtopallosia vieri viereen. Voit vaihtoehtoisesti pursottaa ruusukkeita.
- Voit myös levittää ensin kermavaahdon kakun reunoille tasaisesti ja lisätä kinuskin vasta sen jälkeen antaen kinuskin valua reunoille.