Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko kuuluu perinteiseen joulupöytään. Mausta Meiran kanelilla ja valkopippurilla.
- Helppo
- 8 annosta
Ainekset:
1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) |
2 rkl | vehnäjauhoja |
2,5 dl | kevytmaitoa |
1 rkl | voita |
1 rkl | Meira jodioitua mineraalisuolaa |
0,25 tl | Meira jauhettua kanelia |
0,25 tl | Meira jauhettua valkopippuria |
1 | muna |
4 rkl | voita |
Ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Jäähdytä noin 50-asteiseksi.
- Ripottele perunasurvoksen päälle 1/2 rkl vehnäjauhoja ja anna imeltyä lämpimässä paikassa noin tunti. 50-asteinen uuni on hyvä imeltymispaikka. Lämpö ei saa nousta yli 75 asteen.
- Sekoita loput jauhot perunasoseen joukkoon kahdessa erässä 1–2 tunnin välein.
- Kun sose on löystynyt ja maistuu makealta, lisää joukkoon kiehautettu maito, voi, suola, mausteet ja muna. Soseen tulee olla löysän puuron kaltaista.
- Kaada seos voideltuun noin 1 1/2 litran uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.
Vinkki
- Jos jätät laatikosta munan pois, niin jätä vuokaan reilu kuohumisvara.