
Rosmariini Freddo
Freddo on kylmä espresso-pohjainen juoma, jonka juuret vievät Kreikkaan. Perinteisesti Freddo on tupla espresso, joka tarjoillaan voimakkaasti ravistettuna jäiden kanssa Highball-lasista. Vaikka baristat suosittelevatkin juomaa sellaisenaan, on varsinkin Kreikassa tapana lisätä siihen jopa 2 teelusikallista sokeria. Halusimme tästä inspiroituneina luoda kylmän kahvi-mocktailin joka sopii vaikkapa drinkkimenuihin vuoden ympäri. Juomasta sopii nautittavaksi myös coctailina, kun lisää reseptiikkaan 2-4cl alkoholia.
- Helppo
Ainekset:
2 annosta | Segafredo-espressoa |
3 oksaa | rosmariinia |
hyppysellinen | Meira Luomu ruokovanilijasokeria |
hyppysellinen | Meira Maustepippuria |
jäitä |
Ohje:
- Valmista espresso.
- Laita shakerin pohjalle ensin sokeri, sitten 2 oksaa rosmariinia ja lopuksi täytä se jäillä.
- Lisää päälle espresso ja ravista voimakkaasti. Mitä paremmin ravistat, sitä paremman vaahdon saat juoman päälle.
- Siivilöi juoma jäähdytettyyn cocktail-lasiin.
- Ripottele pinnalle maustepippuria ja viimeistele juoma rosmariinin oksalla.