Rosmariini Freddo

Freddo on kylmä espresso-pohjainen juoma, jonka juuret vievät Kreikkaan. Perinteisesti Freddo on tupla espresso, joka tarjoillaan voimakkaasti ravistettuna jäiden kanssa Highball-lasista. Vaikka baristat suosittelevatkin juomaa sellaisenaan, on varsinkin Kreikassa tapana lisätä siihen jopa 2 teelusikallista sokeria. Halusimme tästä inspiroituneina luoda kylmän kahvi-mocktailin joka sopii vaikkapa drinkkimenuihin vuoden ympäri. Juomasta sopii nautittavaksi myös coctailina, kun lisää reseptiikkaan 2-4cl alkoholia.

  • Helppo

Ainekset:

2 annosta Segafredo-espressoa
3 oksaa rosmariinia
hyppysellinen Meira Luomu ruokovanilijasokeria
hyppysellinen Meira Maustepippuria
jäitä

Ohje:

  1. Valmista espresso.
  2. Laita shakerin pohjalle ensin sokeri, sitten 2 oksaa rosmariinia ja lopuksi täytä se jäillä.
  3. Lisää päälle espresso ja ravista voimakkaasti. Mitä paremmin ravistat, sitä paremman vaahdon saat juoman päälle.
  4. Siivilöi juoma jäähdytettyyn cocktail-lasiin.
  5. Ripottele pinnalle maustepippuria ja viimeistele juoma rosmariinin oksalla.