Mantelilohi
Mantelilohi on herkullinen, samaan aikaan rapea ja mehevä, arkiruoka.
- Helppo
Ainekset:
600 g | kirjolohifileetä |
Meira hienoa merisuolaa | |
2 rkl | Meiran makeaa sinappia |
0.5 dl | vehnäjauhoja |
0.5 tl | Meira jauhettua valkopippuria |
Meira ruokasuolaa | |
voita paistamiseen |
2 rkl | voita |
1.5 dl | Meira mantelilastuja |
2 dl | valkoviiniä |
2 dl | kermaa |
Meira ruokasuolaa |
Ohje:
- Paahda mantelilastut paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi.
- Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes hieman sakenee.
- Mausta filee suolalla. Sivele pintaan ohut kerros sinappia.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola.
- Leivitä filee kummaltakin puolelta ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Laita 200 asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
- Kaada kuuma kastike päälle.
- Tarjoa lisäkkeeksi perunoita ja vihreää salaattia.