Mantelilohi

Mantelilohi on herkullinen, samaan aikaan rapea ja mehevä, arkiruoka.

  • Helppo

Ainekset:

600 g kirjolohifileetä
Meira hienoa merisuolaa
2 rkl Meiran makeaa sinappia
Leivitys
0.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl Meira jauhettua valkopippuria
Meira ruokasuolaa
voita paistamiseen
Kastike
2 rkl voita
1.5 dl Meira mantelilastuja
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
Meira ruokasuolaa

Ohje:

  1. Paahda mantelilastut paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi.
  2. Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes hieman sakenee.
  3. Mausta filee suolalla. Sivele pintaan ohut kerros sinappia.
  4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola.
  5. Leivitä filee kummaltakin puolelta ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Laita 200 asteiseen uuniin 5 minuutiksi.
  6. Kaada kuuma kastike päälle.
  7. Tarjoa lisäkkeeksi perunoita ja vihreää salaattia.