Karitsankaretta ja haudutettuja juureksia

Karitsankaretta ja haudutettuja juureksia resepti sopii täydellisesti esimerkiksi pääsiäiseen.

  • Helppo

Ainekset:

1 kg karitsan karetta
1 rkl Meira mustapippuri, kokonainen
1 rkl Meira hieno merisuola
1 rkl Meira timjami
1 rkl Meira chilimausteseos, ei lisättyä suolaa
0.5 dl oliiviöljyä
Paahdetut juurekset
100 g porkkanaa
100 g salottisipulia
100 g lanttua
100 g palsternakkaa
100 g punasipuli
1 tl Meira hieno merisuola
0,5 tl Meira Luomu mustapippuri, rouhittu
1 tl Meira chilimausteseos, ei lisättyä suolaa
1 tl Meira timjami
5 dl lihalientä
Kastike
2 dl punaviiniä
1 dl sokeria

Ohje:

  1. Paahda mustapippurit pannulla, pyöräytä aina välillä. Laita paahdetut pippurit mortteliin.
  2. Paahda chili tilkassa öljyä ja lisää lopussa mukaan kuivattu timjami ja suola. Jauha morttelissa hienoksi tahnaksi öljyn kanssa ja mausta liha tällä tahnalla.
  3. Ruskista maustettu kare huolellisesti pannulla.
  4. Leikkaa juurekset paloiksi ja ruskista lihan kanssa, mausta ja lisää ne liemen kanssa uunivuokaan.
  5. Paista 180 asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55°C.
  6. Ota liha uunista ja anna vetäytyä 5 min.
  7. Siivilöi liemi kattilaan (noin 3 dl), lisää joukkoon punaviini ja sokeri. Keitä kokoon siirappimaiseksi kastikkeeksi.