Parsaa hollandaise- ja tomaattikastikkeella
Parsa vaatii kahta asiaa: mausteita ja voita. Tarjoile parsat hollandaise- ja tomaattikastikkeella, joista näitä molempia löytyy.
- Keskitaso
Ainekset:
16 kpl vihreää parsaa | |
sokeria | |
Meira Hieno merisuola |
2 rkl oliiviöljyä | |
4 tomaattia lohkoina | |
2 valkosipulinkynttä | |
1 sipuli | |
½ tl Meira Rosmariini | |
1 tl Meira Basilika | |
ripaus Meira Chilirouhe, tulinen | |
1 rkl tomaattisosetta | |
1 dl marsalaviiniä tai omenamehua | |
1 tl sokeria | |
Meira Mustapippuri, jauhettu |
3 kpl salottisipulia | |
2 ½ dl valkoviinietikkaa | |
2 ½ dl valkoviiniä | |
3 kpl Meira Mustapippuri, kokonainen | |
3 kpl Meira Valkopippuri, kokonainen | |
2 kpl Meira Laakerinlehti |
1 ½ dl valmista reduktiota | |
5 kpl kananmunan keltuaisia | |
2 tl Meira Rakuuna | |
250 g voita | |
Meira Hieno merisuola | |
sokeria |
Ohje:
- Aloita valmistaminen kastikkeista.
Tomaattikastike
- Kuullota öljyssä tomaatit, valkosipuli, sipuli, mausteet ja tomaattisose.
- Lisää joukkoon loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi kastike.
Reduktio eli kokoon keitetty mausteliemi
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä nestemäärä puoleen.
- Siivilöi neste talteen.
Hollandaisekastike
- Sulata voi.
- Laita reduktio ja keltuaiset kattilaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Kun kastike alkaa saostua, siirrä kattila levyltä ja jatka sekoittamista.
- Lisää voi kastikkeen sekaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Mausta kastike rakuunalla, suolalla ja sokerilla.
- Säilytä valmista kastiketta lämpimässä, mutta ei kuumassa paikassa, sillä voi erottuu kastikkeesta helposti.
Parsat
- Kuori parsat. Leikkaa kannasta pois 2-3 sentin pala.
- Täytä kattila vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla ja sokerilla.
- Laita parsat kiehuvaan veteen ja keitä noin 2-3 minuuttia, tai kunnes parsat ovat napakoita.