Parsaa hollandaise- ja tomaattikastikkeella

Parsa vaatii kahta asiaa: mausteita ja voita. Tarjoile parsat hollandaise- ja tomaattikastikkeella, joista näitä molempia löytyy.

  • Keskitaso

Ainekset:

16 kpl vihreää parsaa
sokeria
Meira Hieno merisuola
Tomaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
½ tl Meira Rosmariini
1 tl Meira Basilika
ripaus Meira Chilirouhe, tulinen
1 rkl tomaattisosetta
1 dl marsalaviiniä tai omenamehua
1 tl sokeria
Meira Mustapippuri, jauhettu
Reduktio eli kokoon keitetty mausteliemi
3 kpl salottisipulia
2 ½ dl valkoviinietikkaa
2 ½ dl valkoviiniä
3 kpl Meira Mustapippuri, kokonainen
3 kpl Meira Valkopippuri, kokonainen
2 kpl Meira Laakerinlehti
Hollandaisekastike
1 ½  dl valmista reduktiota
5 kpl kananmunan keltuaisia
2 tl Meira Rakuuna
250 g voita
Meira Hieno merisuola
sokeria

Ohje:

  1. Aloita valmistaminen kastikkeista.

Tomaattikastike

  1. Kuullota öljyssä tomaatit, valkosipuli, sipuli, mausteet ja tomaattisose.
  2. Lisää joukkoon loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi kastike.

Reduktio eli kokoon keitetty mausteliemi

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä nestemäärä puoleen.
  3. Siivilöi neste talteen.

Hollandaisekastike

  1. Sulata voi.
  2. Laita reduktio ja keltuaiset kattilaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  3. Kun kastike alkaa saostua, siirrä kattila levyltä ja jatka sekoittamista.
  4. Lisää voi kastikkeen sekaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  5. Mausta kastike rakuunalla, suolalla ja sokerilla.
  6. Säilytä valmista kastiketta lämpimässä, mutta ei kuumassa paikassa, sillä voi erottuu kastikkeesta helposti.

Parsat

  1. Kuori parsat. Leikkaa kannasta pois 2-3 sentin pala.
  2. Täytä kattila vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla ja sokerilla.
  3. Laita parsat kiehuvaan veteen ja keitä noin 2-3 minuuttia, tai kunnes parsat ovat napakoita.