Grillatut kesäkurpitsat mausteöljyssä
Kesäkurpitsa on miedon makuinen kasvis, joten marinointi rakuunalla maustetussa mausteöljyssä antaa hienon maun grillattuun kesäkurpitsaan. Valmista lisäksi täyteläinen kastike fetasta ja ripottele pinnalle paahdettuja mausteisia pinjansiemeniä. (kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)
- 1 h.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
4 | pientä kesäkurpitsaa |
1 dl | oliiviöljyä |
0.5 dl | balsamiviinietikkaa |
1 rkl | Meira rakuunaa |
1 tl | Meira mustapippuria myllystä |
1 tl | Meira merisuolaa |
1 tl | sokeria |
200 g | fetajuustoa |
2 dl | smetanaa |
puolikkaan | sitruunan mehua |
1 rkl | hunajaa |
0.5 tl | Meira valkosipulijauhetta |
0.5 tl | Meira merisuolaa |
180 g | pinjansiemeniä |
1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
1 rkl | Meira rakuunaa |
0.5 tl | Meira mustapippuria myllystä |
50 g | parmesaania |
1 tl | Meira merisuolaa |
Ohje:
- Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi lastuiksi.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita kulhoon kesäkurpitsasiivujen kanssa ja sekoita. Anna kesäkurpitsasiivujen marinoitua vähintään puoli tuntia ennen grillausta.
- Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkapissa vähintään tunti, mielellään pidempään.
- Levitä pinjansiemenet uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Sekoita kulhossa paahdettujen kuumien pinjansiementen joukkoon mausteet ja raastettu parmesaani.
- Grillaa marinoidut kesäkurpitsasiivut kuumassa grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin ja nauti grillatut kesäkurpitsat fetakastikkeen ja mausteisten rapeiden pinjansiementen kanssa.