Grillatut kesäkurpitsat mausteöljyssä

Kesäkurpitsa on miedon makuinen kasvis, joten marinointi rakuunalla maustetussa mausteöljyssä antaa hienon maun grillattuun kesäkurpitsaan. Valmista lisäksi täyteläinen kastike fetasta ja ripottele pinnalle paahdettuja mausteisia pinjansiemeniä. (kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)

  • 1 h.
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

4 pientä kesäkurpitsaa 
Mausteöljy 
1 dl oliiviöljyä 
0.5 dl balsamiviinietikkaa 
1 rkl Meira rakuunaa 
1 tl Meira mustapippuria myllystä 
1 tl Meira merisuolaa 
1 tl sokeria  
Fetajogurttikastike 
200 g fetajuustoa 
2 dl smetanaa 
puolikkaan sitruunan mehua 
1 rkl hunajaa 
0.5 tl Meira valkosipulijauhetta 
0.5 tl Meira merisuolaa 
Paahdetut valkosipuli-rakuuna pinjansiemenet 
180 g pinjansiemeniä 
1 tl Meira valkosipulijauhetta 
1 rkl Meira rakuunaa 
0.5 tl Meira mustapippuria myllystä 
50 g parmesaania 
1 tl Meira merisuolaa 

Ohje:

  1. Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi lastuiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita kulhoon kesäkurpitsasiivujen kanssa ja sekoita. Anna kesäkurpitsasiivujen marinoitua vähintään puoli tuntia ennen grillausta.  
  3. Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkapissa vähintään tunti, mielellään pidempään. 
  4. Levitä pinjansiemenet uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Sekoita kulhossa paahdettujen kuumien pinjansiementen joukkoon mausteet ja raastettu parmesaani. 
  6. Grillaa marinoidut kesäkurpitsasiivut kuumassa grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin ja nauti grillatut kesäkurpitsat fetakastikkeen ja mausteisten rapeiden pinjansiementen kanssa.