Pizzapoppers (Pizzapallerot dipillä)

Pizzapoppersit ovat pieniä naposteltavia leipäpalloja, joiden sisällä on mehevä ja maukas sisus  juustosta ja jalapenosta. Pizzapoppersit ovat täydellisiä tarjoiltavaksi vaikka rentoihin juhliin. Dippisuositus: Meira Herkkudippi Sweet Jalapeno.

  • Helppo

Ainekset:

150 g pala cheddarjuustoa
100 g (12 kpl) kirsikkatomaatteja
1 dl (24 kpl) jalapenoviipaleita (säilyke)
1 muna voiteluun
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl Meira chilirouhetta
½ tl Meira mustapippuria myllystä
Taikina:
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
200 g kermaviiliä
1 pss Meira Herkkudippi Jalapeno

Ohje:

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaksi. Alusta taikina lopuksi öljyllä. Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.
  2. Leikkaa cheddarjuusto pieniksi kuutioiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  3. Kaulitse taikina työtasolle 60 x 40 cm kokoiseksi levyksi ja leikkaa se 24 osaan.
  4. Levitä jokaisen palan päälle juustoa, kirsikkatomaattia ja jalapenoviipale. Nosta taikinan reunat ylös ja purista tiukaksi nyytiksi. Aseta nyytit saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle, jätä kohoamisvaraa.
  5. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, chilirouhetta ja mustapippuria.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
  7. Sekoita kermaviili ja dippijauhe keskenään. Tarjoa pizzapalleroiden kanssa.