Pizzapoppers (Pizzapallerot dipillä)
Pizzapoppersit ovat pieniä naposteltavia leipäpalloja, joiden sisällä on mehevä ja maukas sisus juustosta ja jalapenosta. Pizzapoppersit ovat täydellisiä tarjoiltavaksi vaikka rentoihin juhliin. Dippisuositus: Meira Herkkudippi Sweet Jalapeno.
- Helppo
Ainekset:
150 g | pala cheddarjuustoa |
100 g (12 kpl) | kirsikkatomaatteja |
1 dl (24 kpl) | jalapenoviipaleita (säilyke) |
1 | muna voiteluun |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
1 tl | Meira chilirouhetta |
½ tl | Meira mustapippuria myllystä |
2 dl | vettä |
2 tl | kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
3 rkl | oliiviöljyä |
5 dl | vehnäjauhoja |
200 g | kermaviiliä |
1 pss | Meira Herkkudippi Jalapeno |
Ohje:
- Valmista ensin taikina. Sekoita hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaksi. Alusta taikina lopuksi öljyllä. Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.
- Leikkaa cheddarjuusto pieniksi kuutioiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kaulitse taikina työtasolle 60 x 40 cm kokoiseksi levyksi ja leikkaa se 24 osaan.
- Levitä jokaisen palan päälle juustoa, kirsikkatomaattia ja jalapenoviipale. Nosta taikinan reunat ylös ja purista tiukaksi nyytiksi. Aseta nyytit saumapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle, jätä kohoamisvaraa.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, chilirouhetta ja mustapippuria.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Sekoita kermaviili ja dippijauhe keskenään. Tarjoa pizzapalleroiden kanssa.