Runebergin muffinssit (gluteeniton)
Runebergin perinteiset leivokset nyt muffinssien muodossa ja gluteenittomana. Muffinssit ovat parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun kosteus ja maut ovat ehtineet tasoittua.
- Helppo
- 12 annosta
Ainekset:
50 g | Meira mantelilastuja |
1 ¼ dl | Meira mantelijauhetta |
1 ½ dl | gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja) |
1 tl | Meira leivinjauhetta |
1 ½ tl | Meira piparkakkumaustetta |
1 ½ tl | Meira kardemummaa |
1 ½ tl | Meira vaniljasokeria |
125 g | voita tai margariinia |
1 ½ dl | sokeria |
2 | munaa |
1 dl | kuohukermaa |
1 ¼ dl | vettä |
1 ¼ rkl | sokeria |
2 ½ rkl | punssia (tai mantelilikööriä tai sitruunamehua) |
¼ dl | valkuaista |
1 ¾ dl | tomusokeria |
150 g | vadelmahilloa |
Ohje:
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
- Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kostuttamista.
- Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.
- Sekoita joukkoon punssi. Kostuta muffinssit imeyttämällä kostuketta muffinssin päältä pullasudin avulla.
- Valmista lumihiutalekoristeet edellisenä päivänä. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon.
- Vatkaa sähkövatkaimella noin 4 minuutin ajan. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota lumihiutaleita leivinpaperin päälle. Säästä loput kuorrutteesta seuraavaan päivään. Sulje tyllan pää maalarinteipillä ja laita pussi jääkaappiin.
- Kuorruta muffinssit vadelmahillolla lusikalla levittäen tai kertakäyttöisen pursotuspussin avulla pursottaen.
- Kallista muffinssia ja pursota tomusokerikuorrutteesta vadelmahillolle reunus. Halutessasi voit vaihtaa pursotuspussiin hieman isomman tyllan, jotta saat paksumpaa pursotusta.
- Viimeistele koristelu laittamalla hillon päälle lumihiutalekoristeet.