Savupaprika-portermarinadi porsaan ulkofileelle

Savupaprika on erinomainen mauste lihan marinadiin tuomaan paahteista makua. Marinoi porsaan ulkofilee jo viimeistään edellisenä päivänä, jotta liha ehtii kunnolla maustua ja mureutua. (kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)

  • 1 h + marinointi.
  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

1 kg porsaan ulkofileetä 
Marinadi
1 plo (3,3dl) Porter-olutta 
0.5 dl soijaa 
2 rkl hunajaa 
2 rkl Meira savupaprikaa 
2 rkl Meira valkosipulirouhetta 
2 tl Meira chilirouhetta
2 tl Meira mustapippurirouhetta 
2 tl Meira hienoa merisuolaa 
Maustevoi
100 g voita 
0.5 dl kokoon keitettyä marinadia 

Ohje:

  1. Puhdista porsaan ulkofilee kalvoista.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää pussiin ulkofileen kanssa.
  3. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään tai pidempään. 
  4. Ota liha pois marinadista ja anna lämmetä vähintään puoli tuntia ennen grillausta. 
  5. Laita ylimääräinen lihan marinadi pussista kattilaan ja keitä hauduttaen noin puoleen määrästä.
  6. Ota 0,5 dl kokoon keitettyä marinadia ja sekoita huoneenlämpöisen voin kanssa. Muotoile leivinpaperin välissä tangoksi ja jäähdytä maustevoi.  
  7. Grillaa ulkofileeseen pinnat kuumassa grillissä ja siirrä epäsuoraan lämpöön grillin sivuun ja aseta lihaan mittari.
  8. Grillaa ulkofileetä, kunnes sisälämpö on 65 astetta ja valele lihaa välillä kokoon keitetyllä olutmarinadilla.
  9. Ota liha vetäytymään folioon, pidä lämpömittari lihassa ja tarkista, että porsaanlihan sisälämpö nousee vetäytymisen aikana vielä 70 asteeseen, jolloin liha on kypsää. 
  10. Leikkaa vetäytynyt filee ohuiksi siivuiksi ja lisää pinnalle portervoita.