Runebergin torttu karamellisoidulla mantelilla

Kaipaatko vaihtelua Runebergin päivän leivonnaisiin? Kokeile tätä ihanaa reseptiä, jossa maistuu perinteisten Runebergin torttujen maut uudessa muodossa. Kurkkaa myös suosittu reseptimme Runebergin kakku.

  • Helppo
  • 8-10 hlö

Ainekset:

Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl Meira mantelijauhetta
1 rkl korppujauhoja
0.5 tl Meira leivinjauhetta
0,5 tl Meira jauhettua kardemummaa
0,5 tl Meira piparkakkumaustetta
50 g sulaa voita
Täyte
2 dl vispikermaa
100 g mascaponea
2 dl vadelmahilloa
Karamellisoidut mantelilastut
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
50 g Meira mantelilastuja

Ohje:

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään kaikki jauhot ja mausteet.
  4. Lisää jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.
  5. Vatkaa lopuksi vispilällä sekaan sula voi.
  6. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan.
  7. Paista torttupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  8. Anna tortun jäähtyä hetki vuossa ja kippaa se sitten tarjoilulautaselle.

Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa torttupohjan ennen täytettä. Sekoita keskenään 1 rkl kuumaa vettä, 0,5 rkl sokeria ja 1 rkl punssia, mantelilikööriä tai rommia.

Täyte

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa kuohkeaksi.
  2. Lisää kermaseokseen 1 dl vadelmahilloa ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä toinen desilitra hilloa tortun päälle.
  4. Laita vadelmakerma pursotinpussiin ja pursota hillon päälle ruusukkeita.
  5. Koristele torttu karamellisoiduilla manteleilla ja tarjoile.

Karamellisoidut mantelilastut

  1. Sulata pannulla voi ja lisää sokeri sekä mantelilastut.
  2. Paahda manteleita keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes ne saavat väriä ja karamellisoituvat. HUOM! Tarkkana etteivät ohuet lastut tai sokeri pala pannulle tummaksi.