Runebergin torttu karamellisoidulla mantelilla
Kaipaatko vaihtelua Runebergin päivän leivonnaisiin? Kokeile tätä ihanaa reseptiä, jossa maistuu perinteisten Runebergin torttujen maut uudessa muodossa. Kurkkaa myös suosittu reseptimme Runebergin kakku.
- Helppo
- 8-10 hlö
Ainekset:
2 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | Meira mantelijauhetta |
1 rkl | korppujauhoja |
0.5 tl | Meira leivinjauhetta |
0,5 tl | Meira jauhettua kardemummaa |
0,5 tl | Meira piparkakkumaustetta |
50 g | sulaa voita |
2 dl | vispikermaa |
100 g | mascaponea |
2 dl | vadelmahilloa |
1 rkl | voita |
2 rkl | fariinisokeria |
50 g | Meira mantelilastuja |
Ohje:
Pohja
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kaikki jauhot ja mausteet.
- Lisää jauhoseos taikinaan nuolijalla käännellen.
- Vatkaa lopuksi vispilällä sekaan sula voi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan tai 24 cm irtopohjavuokaan.
- Paista torttupohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Anna tortun jäähtyä hetki vuossa ja kippaa se sitten tarjoilulautaselle.
Vinkki! Halutessasi voit kostuttaa torttupohjan ennen täytettä. Sekoita keskenään 1 rkl kuumaa vettä, 0,5 rkl sokeria ja 1 rkl punssia, mantelilikööriä tai rommia.
Täyte
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää kermaseokseen 1 dl vadelmahilloa ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä toinen desilitra hilloa tortun päälle.
- Laita vadelmakerma pursotinpussiin ja pursota hillon päälle ruusukkeita.
- Koristele torttu karamellisoiduilla manteleilla ja tarjoile.
Karamellisoidut mantelilastut
- Sulata pannulla voi ja lisää sokeri sekä mantelilastut.
- Paahda manteleita keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes ne saavat väriä ja karamellisoituvat. HUOM! Tarkkana etteivät ohuet lastut tai sokeri pala pannulle tummaksi.