Tiramisu

Pehmeä tiramisu on suussa sulavaa. Mausta Segafredo Espressolla tai muulla vahvalla kahvijuomalla.

  • 10 annosta

Ainekset:

100 g vaaleita keksejä
0.75 dl sokerilla maustettua kahvijuomaa
2 cl konjakkia
Täyte
2 dl vahvaa kahvijuomaa (esim. Segafredo Espressoa)
1.5 dl sokeria
3 Meira liivatelehteä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
3 cl konjakkia
2 dl kuohukermaa
Pinnalle
kaakaojauhetta

Ohje:

  1. Rouhi keksit ja levitä matalan vuoan pohjalle.
  2. Sekoita sokeroitu kahvi ja konjakki keskenään ja lusikoi kostutus keksirouheen päälle.
  3. Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Keitä kahvijuomasta ja sokerista lankaileva liemi (keitä kahvijuomaa ja sokeria 15–20 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen).
  5. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kuumaan kahviliemeen. Anna jäähtyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Vatkaa sitten tuorejuusto notkeaksi.
  8. Kaada joukkoon konjakki, hyvin jäähtynyt kahvi-liivateliemi ja kermavaahto.
  9. Kaada täyte keksimurskan päälle vuokaan. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa.
  10. Siivilöi runsaasti kaakaojauhetta tiramisun pinnalle ennen tarjoilua.