
Tiramisu
Pehmeä tiramisu on suussa sulavaa. Mausta Segafredo Espressolla tai muulla vahvalla kahvijuomalla.
- Helppo
- 10 annosta
Ainekset:
100 g | vaaleita keksejä |
0.75 dl | sokerilla maustettua kahvijuomaa |
2 cl | konjakkia |
2 dl | vahvaa kahvijuomaa (esim. Segafredo Espressoa) |
1.5 dl | sokeria |
3 | Meira liivatelehteä |
250 g | mascarpone-tuorejuustoa |
3 cl | konjakkia |
2 dl | kuohukermaa |
kaakaojauhetta |
Ohje:
- Rouhi keksit ja levitä matalan vuoan pohjalle.
- Sekoita sokeroitu kahvi ja konjakki keskenään ja lusikoi kostutus keksirouheen päälle.
- Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Keitä kahvijuomasta ja sokerista lankaileva liemi (keitä kahvijuomaa ja sokeria 15–20 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen).
- Puserra liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kuumaan kahviliemeen. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa sitten tuorejuusto notkeaksi.
- Kaada joukkoon konjakki, hyvin jäähtynyt kahvi-liivateliemi ja kermavaahto.
- Kaada täyte keksimurskan päälle vuokaan. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa.
- Siivilöi runsaasti kaakaojauhetta tiramisun pinnalle ennen tarjoilua.