Maustekermassa haudutettu haukifilee

Helposti kuivuva hauki onnistuu takuuvarmasti, kun haudutat sen mehukkaaksi sitrus-inkiväärikermassa. Tarjoile haudutettu haukifilee rapeiden juureslastujen ja kokonaisena haudutettuja maukkaiden uunijuuresten kera. (gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

  • 1 h.
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Uunissa paahdetut kasvikset
400 g pientä palsternakkaa
200 g maa-artisokkaa
400 g porkkanaa
0.25 dl rypsiöljyä
puolikas pss Meira Kasvismauste Uunijuureksille
1 palsternakka
Juureslastut
2 maa-artisokkaa
1 porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
1 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääri
800 g haukifileetä
Maustekermassa haudutettua haukifileetä
2 tl Meira hienoa merisuolaa
1 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä
1 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
pieni pala purjosipulia
2 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä
ripaus Meira hienoa merisuolaa

Ohje:

  1. Pese kasvikset huolellisesti juuresharjalla. Sekoita kulhossa juureksiin öljy ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Siivuta palsternakka, maa-artisokat ja porkkana ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuivaa siivutettuja juureksia hieman paperin päällä ennen öljyyn laittamista.
  3. Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa ja friteeraa juureslastut pienissä erissä noin 2 minuuttia kerrallaan.
  4. Nosta friteeratut juureslastut paperin päälle kuivumaan ja mausta Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä.
  5. Poista haukifileestä ruodot. Mausta fileepalat suolalla ja Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä ja anna maustua hetki ennen kypsennystä.
  6. Kuumenna kasari tai pannu, lisää valkoviini, kerma, hienonnettu purjosipuli, Meira Kalamauste sitrus-inkivääri ja ripaus suolaa. Kiehauta kermaseos.
  7. Lisää joukkoon haukifileepalat ja hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.