
Maustekermassa haudutettu haukifilee
Helposti kuivuva hauki onnistuu takuuvarmasti, kun haudutat sen mehukkaaksi sitrus-inkiväärikermassa. Tarjoile haudutettu haukifilee rapeiden juureslastujen ja kokonaisena haudutettuja maukkaiden uunijuuresten kera. (gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)
- 1 h
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
400 g | pientä palsternakkaa |
200 g | maa-artisokkaa |
400 g | porkkanaa |
0.25 dl | rypsiöljyä |
puolikas pss | Meira Kasvismauste Uunijuureksille |
1 | palsternakka |
2 | maa-artisokkaa |
1 | porkkanaa |
2 dl | rypsiöljyä |
1 rkl | Meira Kalamauste sitrus-inkivääri |
800g | haukifileetä |
1 tl | Meira hienoa merisuolaa |
1 rkl | Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä |
1 dl | valkoviiniä |
4 dl | kermaa |
pieni pala | purjosipulia |
2 rkl | Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä |
ripaus | Meira hienoa merisuolaa |
Ohje:
- Pese kasvikset huolellisesti juuresharjalla. Sekoita kulhossa juureksiin öljy ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Siivuta palsternakka, maa-artisokat ja porkkana ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuivaa siivutettuja juureksia hieman paperin päällä ennen öljyyn laittamista.
- Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa ja friteeraa juureslastut pienissä erissä noin 2 minuuttia kerrallaan.
- Nosta friteeratut juureslastut paperin päälle kuivumaan ja mausta Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä.
- Poista haukifileestä ruodot. Mausta fileepalat suolalla ja Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä ja anna maustua hetki ennen kypsennystä.
- Kuumenna kasari tai pannu, lisää valkoviini, kerma, hienonnettu purjosipuli, Meira Kalamauste sitrus-inkivääri ja ripaus suolaa. Kiehauta kermaseos.
- Lisää joukkoon haukifileepalat ja hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.