Juustohampurilaiset

Juustohampurilaiset maistuvat koko perheelle. Kokeile maustaa hampurilaispihvit kätevästi Meira Herkkudippi Tomaatti & Basilika -dippijauheella. Tee juustohampurilaisten kaveriksi Mahtavat mansikkapirtelöt.

  • Helppo
  • 6 pientä hampurilaista

Ainekset:

Hampurilaispihvit
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
Ripaus Meira hieno jodioitu mineraalisuola
Ripaus Meira Luomu mustapippuri rouhittu
1 rkl (tai koko pussi) Meira Herkkudippi Tomaatti & Basilika
1 dl juustoraastetta
Hampurilaiskastike
1/2 dl majoneesia
1/2 dl Meira Luomu Ketsuppi, vähemmän sokeria ja suolaa
1 rkl herkkukurkkulientä
Tarvitset:
6 hampurilaissämpylää
2-4 suurta tomaattia
6 paksua viipaletta kermajuustoa
6 salaatinlehteä
Herkkukurkkuviipaleita

Ohje:

Hampurilaispihvit

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna taikinan maustua hetki.
  2. Muotoile taikinasta 6 suurta palleroa ja aseta ne pienelle pellille tai lautaselle. Paina pullia kevyesti kämmenellä jotta niistä tulee pihvejä. Noin kahden sentin paksuiset pihvit kypsyvät pannulla n.10 minuutissa.
  3. Kaada kuumalle paistinpannulle 1 rkl rypsiöljyä ja nostele pihvit varovasti pannulle. Käännä pihvit varovasti vain kerran paiston puolessa välissä jotta pihvit eivät mene rikki. Nosta pihvien päälle paiston loppuvaiheessa kermajuustoviipaleet.

Hampurilaiskastike

  1. Sekoita ainekset keskenään.

Kokoa hampurilaiset

  1. Levitä hampurilaissämpylän pohjan päälle reilusti hampurilaiskastiketta ja paina sen päälle salaatinlehti. Tomaattiviipale seuraavaksi, sen jälkeen jauhelihapihvi juustoineen.
  2. Asettele muutama herkkukurkkuviipale juuston päälle. Levitä hampurilaissämpylän kannen alle reilusti ketsuppia ja aseta se hampurilaisen päälle.