Kokonainen uunissa paistettu kuha

Kokonaisen kalan suolaaminen suolaliemessä on helpoin tapa varmistaa kalan maukkaus. Tämä kala maustetaan sekoittamalla sitruunainen kalamauste voin joukkoon ja levittämällä maustettu voi kalan päälle.

  • Helppo

Ainekset:

1 kuha tai muu vaalea kala perattuna ja suolistettuna
1 sitruuna
1 paksoi tai muuta vihreää
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
Sitruunainen voi
2 rkl Meira Kalamauste sitruunainen
30 g voita
Suolaliemi
9 dl vettä
1 dl Meira hieno merisuola

Ohje:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi sitruunaisen kalamausteen kanssa.
  2. Liuota suola kylmään veteen ja nosta perattu ja suolistettu kuha veteen.
  3. Anna kalan olla suolavedessä 15-20 minuuttia.
  4. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  5. Vuoraa uunivuoka paksoilla, nosta kuha vihannesten päälle.
  6. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele sitruunalohkot uunivuokaan.
  7. Voitele kala sitruunaisella voilla kauttaaltaan, voitele myös sisäpuoli.
  8. Lorauta kalan ja kasvisten päälle oliiviöljyä ja ripottele hieman hienoa Meira merisuolaa.
  9. Paista kalaa 200-225 asteisessa uunissa n.20–25 minuuttia.
  10. Kalan voi tarjota vadilta tai kantaa pöytään suoraan uunivuoassa.