Kokonainen uunissa paistettu kuha
Kokonaisen kalan suolaaminen suolaliemessä on helpoin tapa varmistaa kalan maukkaus. Tämä kala maustetaan sekoittamalla sitruunainen kalamauste voin joukkoon ja levittämällä maustettu voi kalan päälle.
- Helppo
Ainekset:
1 | kuha tai muu vaalea kala perattuna ja suolistettuna |
1 | sitruuna |
1 | paksoi tai muuta vihreää |
3 rkl | oliiviöljyä |
1/2 tl | suolaa |
2 rkl | Meira Kalamauste sitruunainen |
30 g | voita |
9 dl | vettä |
1 dl | Meira hieno merisuola |
Ohje:
- Sekoita huoneenlämpöinen voi sitruunaisen kalamausteen kanssa.
- Liuota suola kylmään veteen ja nosta perattu ja suolistettu kuha veteen.
- Anna kalan olla suolavedessä 15-20 minuuttia.
- Huuhtele kala kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
- Vuoraa uunivuoka paksoilla, nosta kuha vihannesten päälle.
- Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele sitruunalohkot uunivuokaan.
- Voitele kala sitruunaisella voilla kauttaaltaan, voitele myös sisäpuoli.
- Lorauta kalan ja kasvisten päälle oliiviöljyä ja ripottele hieman hienoa Meira merisuolaa.
- Paista kalaa 200-225 asteisessa uunissa n.20–25 minuuttia.
- Kalan voi tarjota vadilta tai kantaa pöytään suoraan uunivuoassa.