Intialaiset täytetyt bataatit (V)
Tässä reseptissä yhdistyy täydellisesti Meira Intialaisen mausteseoksen mausteisuus ja bataatin makeus. Sopii myös vegaaneille.
- Helppo
- 4
Ainekset:
1 kg (4 pientä) | bataattia |
1 tlk (230/380 g) | kikherneitä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | oliiviöljyä |
2 rkl | tomaattipyrettä |
1 rkl | Intialainen mausteseos |
½ tl suolaa | suolaa |
200 g | kaurafraichea |
2 | tomaattia |
1 rku | minttua |
suolaa ja mustapippuria |
Ohje:
- Pese bataatit juuresharjalla ja kuivaa ne. Pistele pintaan reikiä haarukalla ja siirrä bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Riippuen bataattien koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös tomaatit.
- Paista sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää kikherneet ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää tomattipyre ja intialainen mausteseos.
- Leikkaa bataatteihin viilto ja avaa ne. Murskaa sisusta hieman haarukalla ja mausta se suolalla sekä mustapippurilla. Lisää päälle kikhernetäytettä, jogurttia, hienonnettua tomaattia ja minttua.