Intialaiset täytetyt bataatit (V)

Tässä reseptissä yhdistyy täydellisesti Meira Intialaisen mausteseoksen mausteisuus ja bataatin makeus. Sopii myös vegaaneille.

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

1 kg (4 pientä) bataattia
1 tlk (230/380 g) kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl Intialainen mausteseos
½ tl suolaa suolaa
200 g kaurafraichea
2 tomaattia
1 rku minttua
suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Pese bataatit juuresharjalla ja kuivaa ne. Pistele pintaan reikiä haarukalla ja siirrä bataatit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Riippuen bataattien koosta. Kokeile kypsyyttä haarukalla.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös tomaatit.
  3. Paista sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää kikherneet ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää tomattipyre ja intialainen mausteseos.
  4. Leikkaa bataatteihin viilto ja avaa ne. Murskaa sisusta hieman haarukalla ja mausta se suolalla sekä mustapippurilla. Lisää päälle kikhernetäytettä, jogurttia, hienonnettua tomaattia ja minttua.