Kiinalaisittain maustettua uunikanaa ja riisiä
Yhdessä astiassa syntyvä uunikana vaatii vaivaa vain marinointivaiheessa. Kun kana on ensin imenyt itseensä makua, valmistuu ruoka loppuun vain yhdessä kasarissa. (Laktoositon, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
- 1h 30min
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
4 | broilerin koipireisipalaa |
1 | sipuli |
1 | punainen paprika |
2 rkl | öljyä |
200 g | basmatiriisiä |
6 dl | kanalientä |
1 rkl | Meira ruohosipulia |
2 | kevätsipulia koristeluun |
3 rkl | soijakastiketta |
3 rkl | hunajaa |
1-2 tl | Meira chilirouhetta, tulinen |
2 tl | Meira valkosipulijauhetta |
2 tl | Meira inkiväärijauhetta |
Ohje:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa tai muovipussissa, lisää kanat ja anna marinoitua vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Hienonna sipuli ja paprika.
- Nosta kanat pois marinadista ja säästä marinadi.
- Paista kanat keskilämmöllä öljytyssä uunin kestävässä kasarissa muutama minuutti per puoli, kunnes kananpalat saavat hyvin väriä.
- Nosta kanat sivuun ja paista samassa pannussa sipuli.
- Lisää paprika sekä riisi ja sekoita kunnolla.
- Lisää marinadi, liemi sekä ruohosipuli ja kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta päälle kanat ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes kana on kypsää.
- Koristele uunikana viipaloidulla kevätsipulilla.