
Rosvopaisti uunissa
Rosvopaisti on suomalainen maahan tehdyssä kuopassa valmistettu ruoka, jonka voi valmistaa lähes mistä tahansa eläimestä. Tämä lampaasta valmistettu rosvopaisti voidaan kuitenkin valmistaa kotona omassa uunissa.
- Helppo
Ainekset:
1 kg | lampaan paistia |
1 rkl | Meira minttua |
1 rkl | Meira timjamia |
1 rkl | Meira persiljaa |
1 | sitruuna |
5 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | suolaa |
Ohje:
- Raasta valkosipulinkynnet sekä sitruunankuori. Sekoita yhteen kaikki mausteet ja hiero paistin pintaan. Nosta liha kylmään ja anna maustua muutama tunti.
- Nosta maustunut liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen seuraavia vaiheita.
- Kääri paisti leivinpaperiin, jonka jälkeen sanomalehteen. Sido paisti narulla ja kastele sanomalehti märäksi. Pyöräytä paisti vielä folioon ja nosta uunipellille. Paista 150-asteessa 1 tunti. Laske lämpö 100-asteeseen ja paista vielä 4 tuntia. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.