Rosvopaisti uunissa

Rosvopaisti on suomalainen maahan tehdyssä kuopassa valmistettu ruoka, jonka voi valmistaa lähes mistä tahansa eläimestä. Tämä lampaasta valmistettu rosvopaisti voidaan kuitenkin valmistaa kotona omassa uunissa.

Ainekset:

1 kg lampaan paistia
1 rkl Meira minttua
1 rkl Meira timjamia
1 rkl Meira persiljaa
1 sitruuna
5 valkosipulinkynttä
2 rkl suolaa

Ohje:

  1. Raasta valkosipulinkynnet sekä sitruunankuori. Sekoita yhteen kaikki mausteet ja hiero paistin pintaan. Nosta liha kylmään ja anna maustua muutama tunti.
  2. Nosta maustunut liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen seuraavia vaiheita.
  3. Kääri paisti leivinpaperiin, jonka jälkeen sanomalehteen. Sido paisti narulla ja kastele sanomalehti märäksi. Pyöräytä paisti vielä folioon ja nosta uunipellille. Paista 150-asteessa 1 tunti. Laske lämpö 100-asteeseen ja paista vielä 4 tuntia. Anna lihan vetäytyä ennen tarjoilua.