Lammastagine
Padassa pitkään haudutettava lammastagine on oivallinen talvipäivän ruoka, joka sopii mausteisen ruoan ystävälle.
- Difficult
- 4 annosta
Ainekset:
600 g | luutonta lampaan lapaa |
6-8 myllykierrosta | Meira Tulinen chilimaustetta |
Meira valkopippuria | |
1 | tuore fenkoli |
2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
4 rkl | oliiviöljyä |
3 rkl | vehnäjauhoja |
6 dl | kanalientä (tai 6 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio) |
1 dl | rusinoita |
suolaa | |
tuoretta tai Meira korianteria |
Ohje:
- Leikkaa lampaan liha reiluiksi kuutioiksi.
- Mausta lihat reilusti mausteseoksella ja valkopippurilla ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa pari kolme tuntia.
- Halkaise fenkoli ja sipulit ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloi myös valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihat reilunkokoisessa haudutuspadassa oliiviöljyssä. Lisää pataan fenkoli ja sipulit ja tarvittaessa hieman oliiviöljyä.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kaada päälle kanaliemi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
- Lisää pataan loppuvaiheessa rusinat ja hauduta vielä puoli tuntia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria.
- Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.
- Tarjoa riisin tai couscousin kanssa.