Lammastagine

Padassa pitkään haudutettava lammastagine on oivallinen talvipäivän ruoka, joka sopii mausteisen ruoan ystävälle.

  • Vaativa
  • 4 annosta

Ainekset:

600 g luutonta lampaan lapaa
6-8 myllykierrosta Meira Tulinen chilimaustetta
Meira valkopippuria
1 tuore fenkoli
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kanalientä (tai 6 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio)
1 dl rusinoita
suolaa
tuoretta tai Meira korianteria

Ohje:

  1. Leikkaa lampaan liha reiluiksi kuutioiksi.
  2. Mausta lihat reilusti mausteseoksella ja valkopippurilla ja anna maustua kelmulla tai kannella peitetyssä astiassa pari kolme tuntia.
  3. Halkaise fenkoli ja sipulit ja viipaloi ne pituussuunnassa. Viipaloi myös valkosipulinkynnet.
  4. Ruskista lihat reilunkokoisessa haudutuspadassa oliiviöljyssä. Lisää pataan fenkoli ja sipulit ja tarvittaessa hieman oliiviöljyä.
  5. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kaada päälle kanaliemi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 1/2 tuntia.
  6. Lisää pataan loppuvaiheessa rusinat ja hauduta vielä puoli tuntia.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria.
  8. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella korianterilla.
  9. Tarjoa riisin tai couscousin kanssa.