
Pähkinäiset uunijuurekset
Pähkinäiset uunijuurekset valmistuvat Meira pähkinöillä ja mausteilla. Koristele juurekset lopuksi makua terävöittävillä tuoreilla yrteillä kuten rakuunalla, timjamilla ja lehtipersiljalla.
- Helppo
Ainekset:
3 | porkkanaa |
2 | palsternakkaa |
puolikas | lanttu |
puolikas | bataatti |
4 | shalottisipulia |
0.5 dl | vaahteransiirappia |
3 rkl | voita |
1 tl | Meira rakuunaa |
1 tl | Meira timjamia |
1 rkl | Meira suolaa |
Meira aromikas mustapippuria myllystä | |
0.5 dl | pinjansiemeniä |
0.5 dl | Meira cashewpähkinöitä |
0.5 dl | Meira saksanpähkinöitä |
3 rkl | öljyä |
1 rkl | voita |
Ohje:
- Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat, lanttu ja bataatti tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja halkaise shalottisipulit.
- Lado juurekset uunivuokaan ja mausta ne vaahterasiirapilla, yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pehmeä voi.
- Paahda juureksia 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin paahteisen värin ja juurekset ovat kypsiä.
- Juuresten kypsymisen aikana paahda pähkinöitä ensin öljyssä kunnes alkavat hieman ruskistua. Lisää joukkoon voi ja anna ruskistua. Sekoita hyvin. Kun pähkinät ovat kauniin ruskeita kauttaaltaan mausta ne suolalla ja kaada metalliseen siivilään valumaan.
- Hienonna veitsellä pähkinöitä ja lisää ne juuresten joukkoon. Mausta tuoreilla yrteillä ja tarkista maku.