Bulgogi-riisikulho

Korealainen bulgogi tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä ”tulta ja lihaa”. Lihan maun salaisuus on kärsivällinen marinointi ja kovalla lämmöllä paisto. Kruunaa maukas kokonaisuus raikkaalla korealaisella kurkkusalaatilla.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

800 g naudan ulkofileetä
1 porkkana ohuina suikaleina
keitettyä riisiä
Marinadi
5 rkl soijakastiketta
3 rkl sokeria
2 rkl Meira valkosipulijauhetta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl seesamiöljyä
0.5 tl Meira mustapippuria rouhittuna
Korealainen kurkkusalaatti
1 kurkku
1 tl suolaa
2 tl chilitahnaa (esimerkiksi kochujang)
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl seesaminsiemeniä
0.5 tl Meira tulista chilirouhetta
0.5 tl seesamiöljyä

Ohje:

  1. Leikkaa ulkofileestä ohuita noin 2-3 mm viipaleita.
  2. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita liha ja porkkanat joukkoon. Sekoita huolellisesti, jotta marinadi levittyy tasaisesti kaikkialle.
  3. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluimmin yön yli.
  4. Valmista kurkkusalaatti. Leikkaa kurkusta noin 5 mm viipaleita.
  5. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää kurkkujen joukkoon. Anna maustua noin tunnin ajan.
  6. Kaada ylimääräinen neste pois kurkuista ennen tarjoilua.
  7. Lämmitä pannu kuumaksi ja paahda lihat nopeasti molemmin puolin noin 1 minuutti per puoli.
  8. Aseta kulhon sivuille salaatinlehtiä. Annostele pohjalle riisiä, nosta päälle bulgogi ja viimeistele annos korealaisella kurkkusalaatilla.