Graavilohi
Graavilohi on perinteinen herkku kalapöydässä. Tämän reseptin avulla valmistat helposti graavilohen kirjolohesta.
- Helppo
- 10 annosta
Ainekset:
1 kg | kirjolohifileetä |
2 rkl | Meira karkeaa merisuolaa |
1 rkl | taloussokeria |
0.5 rkl | Meira Sitruunainen kalamaustetta myllystä |
1 tl | Meira valkopippuria |
2 tl | Meira rosépippuria |
2 rkl | tuoretta tilliä |
Ohje:
- Nypi fileistä ruodot pois, mutta älä poista nahkaa.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sekoita suola, sokeri, sitruunainen kalamauste ja valkopippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan.
- Rouhi roseepippureita hiukan pienemmiksi ja ripottele fileille. Nosta tillinoksat päälle.
- Nosta fileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua 1–2 päivää. Kääntele pakettia välillä.
- Poista tillit ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
- Leikkaa kala viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
- Koristele roseepippureilla ja tuoreella tillillä.