Graavilohi

Graavilohi on perinteinen herkku kalapöydässä. Tämän reseptin avulla valmistat helposti graavilohen kirjolohesta.

  • Helppo
  • 10 annosta

Ainekset:

1 kg kirjolohifileetä
2 rkl Meira karkeaa merisuolaa
1 rkl taloussokeria
0.5 rkl Meira Sitruunainen kalamaustetta myllystä
1 tl Meira valkopippuria
2 tl Meira rosepippuria
2 rkl tuoretta tilliä

Ohje:

  1. Nypi fileistä ruodot pois, mutta älä poista nahkaa.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Sekoita suola, sokeri, sitruunainen kalamauste ja valkopippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan.
  4. Rouhi roseepippureita hiukan pienemmiksi ja ripottele fileille. Nosta tillinoksat päälle.
  5. Nosta fileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane paino päälle ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua 1–2 päivää. Kääntele pakettia välillä.
  6. Poista tillit ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  7. Leikkaa kala viistosti ohuiksi viipaleiksi ja kiepauta ruusukkeiksi tarjoiluvadille.
  8. Koristele roseepippureilla ja tuoreella tillillä.