
Poro-ossobucco
Poro-ossobucco on riistaruokaa parhaimmillaan! Ropsauta ruokaan lisämakua Meira Metsäinen lihamauste -maustemyllystä tai kokeile yrttejä ja kotimaista puolukkaa sisältävää Meiran Riistamaustetta.
- Helppo
Ainekset:
12 | poron potkakiekkoa |
vehnäjauhoja | |
suolaa | |
tilkka öljyä | |
1 | porkkana |
1 | sipuli |
pala | juuriselleriä |
4-5 | valkosipulinkynttä |
4 | tomaattipyreetä |
4-5 kierrosta | Meira Metsäinen lihamaustetta |
tai 1 tl | Meira Riistamaustetta |
7 dl | vettä |
5 dl | punaviiniä |
Ohje:
- Pyöräytä poron potkakiekot suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa ja ruskista padassa tilkassa öljyä.
- Paloittele juurekset ja lisää pataan.
- Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää tomaattipyree. Kuullota hetki.
- Lisää mausteseos, vesi ja viini ja anna hautua noin 1 1/2 tuntia. Ossobucco on kypsää, kun liha irtoaa ydinluun vierestä.
- Tarjoa lisäksi perunasosetta, keitettyjä juureksia tai risottoa.