Poro-ossobucco

Poro-ossobucco on riistaruokaa parhaimmillaan!

  • Helppo

Ainekset:

12 poron potkakiekkoa
vehnäjauhoja
suolaa
tilkka öljyä
1 porkkana
1 sipuli
pala juuriselleriä
4-5 valkosipulinkynttä
4 tomaattipyreetä
4-5 kierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta
7 dl vettä
5 dl punaviiniä

Ohje:

  1. Pyöräytä poron potkakiekot suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa ja ruskista padassa tilkassa öljyä.
  2. Paloittele juurekset ja lisää pataan.
  3. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää tomaattipyree. Kuullota hetki.
  4. Lisää mausteseos, vesi ja viini ja anna hautua noin 1 1/2 tuntia. Ossobucco on kypsää, kun liha irtoaa ydinluun vierestä.
  5. Tarjoa lisäksi perunasosetta, keitettyjä juureksia tai risottoa.