Valkosuklaa-marjakakku
Valkosuklaa-marjakakku on herkullinen ja raikas jälkiruoka kevään ja kesän juhliin.
- Helppo
Ainekset:
14 kpl | digestive keksejä |
100 g | pehmeää voita |
2 rkl | kaakaota |
50 g | Meira mantelijauhetta (1 dl) |
2 rkl | kaakaojauhetta |
2 dl | marjasosetta |
1 dl | sokeria |
4 kpl | Meira liivatelehteä liotettuna |
130 g | valkosuklaata |
4 dl | kuohukermaa löysänä vaahtona |
1 dl | rouhittua valkosuklaata ja marjoja |
Ohje:
- Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai pane keksit muovipussiin ja nuiji lihanuijalla hienoksi.
- Sekoita pohja-ainekset keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksipohja vuokaan ja reunoille tasaisesti.
- Siivilöi pohjan päälle 2 rkl kaakaojauhetta.
- Valmista täyte. Kiehauta marjasose ja sokeri.
- Sulata joukkoon liivate ja valkosuklaa paloina.
- Nostele joukkoon löysä kermavaahto.
- Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Ripottele pinnalle rouhittua valkosuklaata ja hieman kohmeisia pakastemarjoja.