Porkkanakakku

Tämä mehevä porkkanakakku sopii täydellisesti kevään juhliin ja jälkiruokapöytään. Tässä reseptissä makuhermot hurmaa Meira inkivääri ja Meira kaneli.

  • Helppo

Ainekset:

2 isoa porkkanaa raasteena (noin 200 g)
1 dl ananasmurskaa
1,5 dl öljyä (auringonkukka- tai rypsiöljy)
2 kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl Meira ruokasoodaa
1 tl Meira vaniljasokeria
1 tl Meira kanelia
1/2 tl Meira jauhettu inkivääri
1 dl Meiran hasselpähkinärouhetta
Kuorrute
100 g voita
250 g mascarponejuustoa
3 dl tomusokeria
1 puolikkaan luomusitruunan mehu ja kuori

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele litran leipävuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle myös leivinpaperin, niin kakku irtoaa vuoasta paremmin.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita ananasmurskan kanssa.
  3. Sekoita munat, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä porkkana-ananasseoksen kanssa.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
  5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.
  6. Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis – uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja!
  7. Sahaa jäähtynyt porkkanakakku leipäveitsellä kolmeen kerrokseen.

Vinkki! Voit vaihtaa jauhot samassa suhteessa gluteenittomiin jauhoihin, mutta lisää 1 tl psylliumia ja tarkista onko jauhoissa nostatusaineet valmiiksi.

Kuorrute

  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Lisää tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää mascarpone voimakkaasti sekoittaen esimerkiksi pallovispilällä.
  4. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
  5. Täytä jäähtynyt porkkanakakku kuorrutteella.
  6. Koristele kakku tomusokerilla sekä ohuilla porkkanasiivuilla, joita saat näppärästi otettua kuoritusta porkkanasta juustohöylällä.
  7. Tarjoile kakku ja nauti!