Porkkanakakku
Tämä mehevä porkkanakakku sopii täydellisesti kevään juhliin ja jälkiruokapöytään. Tässä reseptissä makuhermot hurmaa Meira inkivääri ja Meira kaneli.
- Helppo
Ainekset:
2 isoa | porkkanaa raasteena (noin 200 g) |
1 dl | ananasmurskaa |
1,5 dl | öljyä (auringonkukka- tai rypsiöljy) |
2 | kananmunaa |
2,5 dl | fariinisokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
ripaus | suolaa |
1 tl | Meira ruokasoodaa |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1 tl | Meira kanelia |
1/2 tl | Meira jauhettu inkivääri |
1 dl | Meiran hasselpähkinärouhetta |
100 g | voita |
250 g | mascarponejuustoa |
3 dl | tomusokeria |
1 | puolikkaan luomusitruunan mehu ja kuori |
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele litran leipävuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle myös leivinpaperin, niin kakku irtoaa vuoasta paremmin.
- Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita ananasmurskan kanssa.
- Sekoita munat, öljy ja fariinisokeri. Yhdistä porkkana-ananasseoksen kanssa.
- Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
- Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti.
- Tarkista kypsyys puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis – uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja!
- Sahaa jäähtynyt porkkanakakku leipäveitsellä kolmeen kerrokseen.
Vinkki! Voit vaihtaa jauhot samassa suhteessa gluteenittomiin jauhoihin, mutta lisää 1 tl psylliumia ja tarkista onko jauhoissa nostatusaineet valmiiksi.
Kuorrute
- Sulata voi ja jäähdytä.
- Lisää tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää mascarpone voimakkaasti sekoittaen esimerkiksi pallovispilällä.
- Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Täytä jäähtynyt porkkanakakku kuorrutteella.
- Koristele kakku tomusokerilla sekä ohuilla porkkanasiivuilla, joita saat näppärästi otettua kuoritusta porkkanasta juustohöylällä.
- Tarjoile kakku ja nauti!