Pähkinäinen jauhelihamureke

Perinteinen mureke muuttuu juhlaruoaksi, kun sekaan laittaa maukkaita pähkinöitä ja erilaisia mausteita.

  • Helppo

Ainekset:

400 g jauhelihaa
1 pala vaaleaa leipää ilman kuoria
1 dl kermaviiliä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Meira valkosipulirouhetta
0.5 raastettua parmesaania
2 dl Meira cashewpähkinää (veitsellä rouhittuna)
1 kananmuna
1 tl Meira jauhettua paprikaa
2 tl Meira hienoa merisuolaa
0.5 tl Meira rouhittua mustapippuria
korppujauhoja
Tarjoiluun
papuja ja pekonisuikaleita

Ohje:

  1. Murenna leivät kermaviilin joukkoon. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu sipuli, valkosipuli ja juustoraaste. Lisää pähkinärouhe, kananmuna ja leipäseos sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua.
  3. Muotoile pötköksi leivinpaperille, ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Kiehauta lisäkkeeksi papuja ja paista pannulla pekonisuikaleita rapeaksi.