
Perinteiset maustekurkut
Perinteiset maustekurkut valmistuvat helposti ja herkullisesti Meira mausteseos kurkun säilöntään -tuotteella. Tämän reseptin löydät myös tuotteen pakkauksen takaostasta.
- Helppo
Ainekset:
4-5 kg | avomaankurkkuja |
tillinvarsia- ja kukintoja | |
mustaherukanlehtiä |
6 dl | etikkaa |
5 dl | sokeria |
3 l | vettä |
1 pss | Meira Mausteseos kurkun säilöntään |
Ohje:
- Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Lado viipaleet/lohkot, pestyt tillit ja mustaherukanlehdet kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Kiehauta liemi ja kaada se heti tölkkeihin niin, että kurkut peittyvät. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
- Anna kurkkujen maustua noin kaksi viikkoa viileässä ennen tarjoilua.