Perinteiset maustekurkut

Perinteiset maustekurkut valmistuvat helposti ja herkullisesti Meira mausteseos kurkun säilöntään -tuotteella. Tämän reseptin löydät myös tuotteen pakkauksen takaostasta.

  • Helppo

Ainekset:

4-5 kg avomaankurkkuja
tillinvarsia- ja kukintoja
mustaherukanlehtiä
Liemi
6 dl etikkaa
5 dl sokeria
3 l vettä
1 pss Meira Mausteseos kurkun säilöntään

Ohje:

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Lado viipaleet/lohkot, pestyt tillit ja mustaherukanlehdet kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
  2. Kiehauta liemi ja kaada se heti tölkkeihin niin, että kurkut peittyvät. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
  3. Anna kurkkujen maustua noin kaksi viikkoa viileässä ennen tarjoilua.