Litistetyt perunat eli mäiskyperunat ja korianterijogurtti
Ylijääneet keitetyt perunat on helppo tuunata mäiskyperunoiksi seuraavalle aterialle. Litistä perunat kevyesti ja lisää päälle mausteseos, joka imeytyy perunoihin kauttaaltaan. Tarjoile perunoiden kanssa raikasta korianteritsatsikia. (kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)
- 30 min
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
0.5 kg | keitettyjä uusia perunoita |
0.5 dl | rypsiöljyä tai sulatettua voita |
1 tl | Meira merisuolaa |
1 rkl | Meira savupaprikaa |
1 tl | Meira timjamia |
1 dl | raastettua kovaa juustoa |
2 dl | turkin jogurttia |
1 rkl | Meira savupaprikaa |
2 tl | Meira korianteria |
2 tl | Meira valkosipulirouhetta |
puolikas | kurkku |
Ohje:
- Murskaa keitetyt uudet perunat kevyesti painaen ja laita uunivuokaan.
- Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja lisää murskattujen perunoiden päälle.
- Raasta pinnalle juusto ja gratinoi perunoita 200-asteisessa uunissa tai kuumassa grillissä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat lämpimiä ja juusto sulanut.
- Sekoita jogurtin joukkoon mausteet ja ja raastettu kurkku.
- Anna jogurtin maustua vähintään tunti jääkaapissa, jotta maut tekeytyvät.