Tofu Bánh mì
Vietnamilaisen katukeittiön klassikko eli täytetty Bánh mì -leipä tehdään kasvisvaihtoehtona tofusta. Vegaaninen annos täydentyy soijamaidosta valmistetulla majoneesilla. (ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä sipulia, ei sisällä pähkinää)
- 35 min + 60 min marinointi.
- Keskitaso
- 2-3 annosta
Ainekset:
200 g | kiinteää tofua |
1 | patonki |
6 oksaa | korianteria |
12 siivua | kurkkua |
0.5 dl | sokeria |
1 tl | Meira jodioitua hienoa merisuolaa |
1 dl | valkoviinietikkaa |
2 dl | vettä |
kolmasosa | daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna |
1 iso | porkkana suikaloituna |
1 rkl | soijaa |
1 rkl | öljyä |
1 tl | seesamiöljyä |
1 tl | Meira chilirouhetta |
0.25 tl | Meira mustapippuria, rouhittu |
1 tl | Meira valkosipulirouhetta |
1 tl | Meira juustokuminaa |
4 rkl | majoneesia (vegaanista) |
1 rkl | hienonnettua korianteria |
2 tl | soijakastiketta |
Ohje:
- Valmista pikkelöidyt kasvikset. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin.
- Vispaa sokeri, suola, valkoviinietikka ja vesi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kasvikset ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
- Sekoita marinadin ainekset ja upota 1 cm paksuisiksi siivuiksi leikattu tofu marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
- Ruskista tofuviipaleet pannulla kuumassa öljyssä.
- Sekoita majoneesin ainekset.
- Levitä majoneesia halkaistun patongin pohjalle, nosta päälle tofu, pikkelöidyt kasvikset, tuoretta korianteria ja kurkkua.