Linssimuhennos ja paahdettua kukkakaalia
Maukas linssimuhennos on täydellinen syysillan lämmittäjä. Paahdetut kukkakaalinnuput tuovat muhennokseen mukavaa rakennetta ja makua.
- 30 min.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
200 g | belugalinssejä tai vihreitä linssejä |
500 g | kasvislientä |
2 rkl | voita |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 | porkkana pieninä kuutioina |
1 | sipuli kuutioina |
puolikas pnt | ruohosipulia ohuina renkaina |
0.5 tl | Meira timjamia |
yhden | kukkakaalin nuput |
0.5 dl | öljyä |
puolikkaan | sitruunan mehu |
0.25 tl | Meira Garam Masalaa, ei lisättyä suolaa |
0.33 tl | Meira mustapippuria rouhittuna |
1 tl | Meira ruokasuolaa |
tomaattikuutioita ja kevätsipulirenkaita koristeluun |
Ohje:
- Huuhtele ja keitä linssit noin 12 minuuttia kasvisliemessä.
- Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita pannulle voi.
- Lisää pannulle kasviskuutiot sekä timjami. Kuullota noin 2 minuuttia ja lisää joukkoon linssit. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua pannulla noin 5-6 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kulhossa kukkakaalinnuput, öljy, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Paahda nuppuja 200°C uunissa noin 6 minuuttia.
- Halkaise isoimmat nuput ja laita tarjolle belugalinssimuhennoksen kera.
- VINKKI! Voit lisätä annokseen myös tryffeliöljyllä maustettua maitovaahtoa. Valmista maitovaahto seuraavasti: 1 dl rasvatonta maitoa, 1 tl tryffeliöljyä, ripaus suolaa. Lämmitä maito höyryäväksi. Lisää joukkoon tryffeliöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa voimakkaasti. Poimi lusikalla vaahtoa annoksen viimeistelyyn.