Linssimuhennos ja paahdettua kukkakaalia

Maukas linssimuhennos on täydellinen syysillan lämmittäjä. Paahdetut kukkakaalinnuput tuovat muhennokseen mukavaa rakennetta ja makua.

  • 30 min.
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

200 g belugalinssejä tai vihreitä linssejä
500 g kasvislientä
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 porkkana pieninä kuutioina
1 sipuli kuutioina
puolikas pnt ruohosipulia ohuina renkaina
1 tl Meira ruokasuolaa
0.33 tl Meira mustapippuria rouhittuna
0.5 tl Meira timjamia
yhden kukkakaalin nuput
0.5 dl öljyä
puolikkaan sitruunan mehu
0.25 tl Meira Garam Masalaa, ei lisättyä suolaa
0.33 tl Meira mustapippuria rouhittuna
1 tl Meira ruokasuolaa
tomaattikuutioita ja kevätsipulirenkaita koristeluun

Ohje:

  1. Huuhtele ja keitä linssit noin 12 minuuttia kasvisliemessä.
  2. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita pannulle voi.
  3. Lisää pannulle kasviskuutiot sekä timjami. Kuullota noin 2 minuuttia ja lisää joukkoon linssit. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua pannulla noin 5-6 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi.
  4. Sekoita kulhossa kukkakaalinnuput, öljy, sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Paahda nuppuja 200°C uunissa noin 6 minuuttia.
  6. Halkaise isoimmat nuput ja laita tarjolle belugalinssimuhennoksen kera. 
  7. VINKKI! Voit lisätä annokseen myös tryffeliöljyllä maustettua maitovaahtoa. Valmista maitovaahto seuraavasti: 1 dl rasvatonta maitoa, 1 tl tryffeliöljyä, ripaus suolaa. Lämmitä maito höyryäväksi. Lisää joukkoon tryffeliöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa voimakkaasti. Poimi lusikalla vaahtoa annoksen viimeistelyyn.