
Peltimakaronilaatikko
Arkiruokien kuningatar ja klassikko eli makaronilaatikko kylpee tutusti ketsupissa – mutta nyt yrttisellä Meira Italian ketsupilla maustetaan jauheliha, jolloin makaronilaatikko saa tomaattisen säväyksen.
- 1 h
- Helppo
- 6 annosta
Ainekset:
500 g | täysjyvämakaronia (+ vettä ja suolaa keittämiseen) |
1 rkl | öljyä |
1 | sipuli |
400 g | naudan jauhelihaa (tai vegejauhista) |
noin 1 1/2 tl | Meira jodioitua merisuolaa tai mineraalisuolaa |
1 dl | Meira Italian ketsuppia |
1 tl | Meira savustettu paprikajauhetta |
½ tl | Meira mustapippuria |
8 dl | kauramaitoa |
3 | kananmunaa (koko M) |
kourallinen | juustoraastetta |
Ohje:
- Keitä makaronit suolatussa vedessä kypsiksi.
- Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua pannulla keskilämmöllä viitisen minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää jauheliha tai vegejauhis. Paista kypsäksi samalla murustellen.
- Laita paistinpannulle suola, ketsuppi ja mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita ja suolaa. Maku saa olla suolainen ja mausteinen, sillä munamaito laimentaa valmiin ruoan makua merkittävästi.
- Sekoita makaroni ja maustettu jauheliha tai vegejauhis. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita maito ja kananmunat. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Painele lastalla pastaa hieman, että munamaito levittyy tasaisesti.
- Paista noin 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut väriä.