Peltimakaronilaatikko

Arkiruokien kuningatar ja klassikko eli makaronilaatikko kylpee tutusti ketsupissa – mutta nyt yrttisellä Meira Italian ketsupilla maustetaan jauheliha, jolloin makaronilaatikko saa tomaattisen säväyksen.

  • 1 h
  • Helppo
  • 6 annosta

Ainekset:

500 g täysjyvämakaronia (+ vettä ja suolaa keittämiseen)
1 rkl öljyä
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa (tai vegejauhista)
noin 1 1/2 tl Meira jodioitua merisuolaa tai mineraalisuolaa
1 dl Meira Italian ketsuppia
1 tl Meira savustettu paprikajauhetta
½ tl Meira mustapippuria
8 dl kauramaitoa
3 kananmunaa (koko M)
kourallinen juustoraastetta

Ohje:

  1. Keitä makaronit suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua pannulla keskilämmöllä viitisen minuuttia. Nosta lämpöä ja lisää jauheliha tai vegejauhis. Paista kypsäksi samalla murustellen.
  3. Laita paistinpannulle suola, ketsuppi ja mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita ja suolaa. Maku saa olla suolainen ja mausteinen, sillä munamaito laimentaa valmiin ruoan makua merkittävästi.
  4. Sekoita makaroni ja maustettu jauheliha tai vegejauhis. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Sekoita maito ja kananmunat. Kaada seos makaroniseoksen päälle. Painele lastalla pastaa hieman, että munamaito levittyy tasaisesti.
  6. Paista noin 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut väriä.