Vegaaninen mango-kookosmoussekakku
Vegaaninen ja gluteeniton mango-kookosmoussekakku sopii erityisen hyvin kevään juhliin. Vegaanisen kakusta saat Meira Agar agar -hyytelöimisjauheen avulla.
- Helppo
- 10-12 annosta
Ainekset:
200 g | gluteenittomia ja maidottomia Digestive-keksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
500 g | kookos-soijavalmistetta |
2.5 dl | vaahtoutuvaa soijavalmistetta |
2.5 dl | Piltti-mangososetta |
2 dl | sokeria |
2 tl | Meira vaniljasokeria |
2 dl | vettä |
6 tl | Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta |
2 dl | Piltti-mangososetta |
0.25 dl | sokeria |
0.5 tl | Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta |
Ohje:
Pohja
- Hienonna keksit jauheeksi ja sekoita kylmä margariini huolellisesti jauhettuihin kekseihin, jotta syntyy murotaikina.
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26cm) leivinpaperilla ja painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte
- Vatkaa vaahtoutuva soijavalmiste kiinteäksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon jogurtin kaltainen kookos-soijavalmiste, sokeri, vaniljasokeri ja puolet mangososeesta.
- Jaa loppu mangosose kahteen osaan. Sekoita kattilassa vesi ja toinen osa jaetusta mangososeesta.
- Lisää vesi-mangoseokseen Meira Agar Agar –hyytelöimisjauhe ja keitä seosta 2 minuuttia. Sekoita kuumaan seokseen loput jäljellä olevasta mangososeesta. Kaada kuuma neste välittömästi ohuena nauhana aiemmin tehtyyn soijavalmistevaahtoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Kiille
- Sekoita mangosose, sokeri ja Meira Agar Agar –hyytelöimisjauhe pienessä kattilassa, ja anna seoksen kiehua 2 minuuttia.
- Kaada seos hyytyneen kakun päälle.
- Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
- Kun kakku on hyytynyt, koristele mieluisella tavalla.