Gremolata-mausteseos kokonaisten kalojen maustamiseen

Gremolata-mausteseos on omiaan kokonaisena paistettavien kalojen maustamiseen. Gremolata säilyy tiiviissä lasipurkissa koko kesän. Herkät yrtit kannattaa piilottaa kalan sisälle varsinkin jos aiot halstrata kalan, sillä ne palavat helposti. (laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, kananmunaton)

  • 5 min.
  • Helppo
  • 8-12 annosta

Ainekset:

4 rkl Meira persiljaa
3 rkl Meira valkosipulijauhetta
3 rkl Meira sitruunapippuria
2 rkl Meira ruohosipulia
1 rkl Meira rakuunaa
2 rkl Meira hienoa merisuolaa

Ohje:

  1. Sekoita mausteet ja säilytä tiiviissä lasipurkissa poissa suoralta auringonvalolta.
  2. Öljyä kala sisältä ja hiero mausteseosta kalan sisäpuolelle.
  3. Paista kuumassa grillissä tai halstraa halstrausritilällä.