Gremolata-mausteseos kokonaisten kalojen maustamiseen
Gremolata-mausteseos on omiaan kokonaisena paistettavien kalojen maustamiseen. Gremolata säilyy tiiviissä lasipurkissa koko kesän. Herkät yrtit kannattaa piilottaa kalan sisälle varsinkin jos aiot halstrata kalan, sillä ne palavat helposti. (laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, kananmunaton)
- 5 min
- Helppo
- 8-12 annosta
Ainekset:
4 rkl | Meira persiljaa |
3 rkl | Meira valkosipulijauhetta |
3 rkl | Meira sitruunapippuria |
2 rkl | Meira ruohosipulia |
1 rkl | Meira rakuunaa |
2 rkl | Meira hienoa merisuolaa |
Ohje:
- Sekoita mausteet ja säilytä tiiviissä lasipurkissa poissa suoralta auringonvalolta.
- Öljyä kala sisältä ja hiero mausteseosta kalan sisäpuolelle.
- Paista kuumassa grillissä tai halstraa halstrausritilällä.