Hodaribuffet

Pysähdy retkipäivän lomassa nuotion ääreen nauttimaan maistuvat hodarit. Hodaribuffet on helppo ja hauska ruoka, joka maistuu koko perheelle. Valmista lisukkeet etukäteen ja muista pakata retkelle mukaan myös Meira Luomu Ketsuppi vähemmän sokeria ja suolaa sekä Meira Makea artesaanisinappi – molemmat kätevissä 250 g:n pikkupulloissa.

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

8 hodarisämpylää
8 nakkia
Meira Luomu ketsuppia
Meira Makea artesaanisinappia
kevätsipulia hienonnettuna
Chiliset mummonkurkut
1 kurkku tai 2–3 avomaankurkkua
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
½–1 tl Meira chilirouhe
Tomaattisalaatti mintulla
400 g tomaatteja
noin ½ tl Meira mineraalisuolaa tai merisuolaa
1–2 tl Meira minttua
¼ tl Meira jauhettua mustapippuria
Valkosipulikastike
1 pss Meira herkkudippi valkosipuli
200 g creme fraichea tai vastaavaa kasvipohjaista tuotetta

Ohje:

Chiliset mummonkurkut

  1. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi ja laita ne kulhoon tai lasipurkkiin.
  2. Kiehauta kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Lisää liemeen chilirouhe ja kaada liemi kurkkujen päälle.
  3. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään vartti. Kurkut voi tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänäkin.

Tomaattisalaatti mintulla

  1. Kuutioi tomaatit ja mausta ne suolalla, mintulla ja mustapippurilla.

Valkosipuli-yrttikastike

  1. Sekoita herkkudippi creme fraicheen tai vastaavaan kasvipohjaiseen tuotteeseen ja anna maustua vähintään 20 minuuttia.

Nuotion äärellä

  1. Lämmitä tai grillaa nakit. Lämmitä myös sämpylät. Hienonna kevätsipulia. Laita kaikki ainekset esille ja anna jokaisen koota oma hodarinsa.