
Rapu-sitruunarisotto
Rapu-sitruunarisotto on täydellinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan.
- Helppo
Ainekset:
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
voita | |
3 dl | risottoriisiä |
0,5-1 tl | Meira Sitruunapippuria, ei lisättyä suolaa |
2 dl | valkoviiniä |
5 dl | kanalientä |
2 | sitruunan mehu |
3 dl | jokiravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja |
Ohje:
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa pehmeäksi.
- Lisää riisit ja sitruunapippuri.
- Kuullota riisejä ja mausteita hetki ja lisää valkoviini. Sekoita koko ajan. Anna viinin imeytyä riiseihin ja lisäile pikkuhiljaa kanalientä ja sekoittele riisejä kevyesti välillä.
- Purista kahden sitruunan mehu jokiravunpyrstöjen/ katkarapujen päälle ja lisää ne risoton joukkoon. Kuumenna nopeasti.
- Risotto on valmista, kun riisit ovat al dente ja risotto on löysähköä.