Poron ulkofileetä maustettuna Riistamausteella, rapeita lyttypottuja ja puolukkasurvosta

Vaikka poroa ei riistaeläimiin lasketa, sopii uusi Riistamauste sille mainiosti. Poron ulkofilee kypsyy pannulla muutamassa minuutissa eli on pikaruokaa parhaimmillaan.

  • Helppo

Ainekset:

Lyttypotut
500 g keitettyjä jauhoisia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
20 g voita
Ripaus Meira Hieno Merisuolaa
Puolukkasurvos
200 g pakastepuolukoita
1/2 dl hienoa sokeria
Poron ulkofilee
200 g Poron ulkofilee
25 g voita
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl Meira Riistamauste

Ohje:

Lyttypotut

  1. Asettele keitetyt perunat uunipellille ja paina ne littanaksi vaikka juomalasia apuna käyttäen. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä, pari nokaretta voita ja ripaus suolaa.
  2. Nosta 200 asteiseen uuniin ja paista kunnes perunat saavat väriä ja rapean pinnan.

Puolukkasurvos

  1. Sekoita jäisen puolukat sokerin kanssa ja murskaa puolukoita hieman. Jätä odottamaan ruokaa.

Poron ulkofilee

  1. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Kuivaa liha talouspaperilla.
  2. Sulata pannulla reilulla keskilämmöllä iso nokare voita ja lisää loraus oliiviöljyä, lisää Riistamauste. Nosta poron ulkofilee pannulle ja paista 2-3 minuuttia per puoli, valele lihaa paistoliemellä jotta mausteet pääsevät imeytymään lihaan kunnolla.
  3. Nosta liha leikkuulaudalle ja anna sen levätä muutama minuutti ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi sivuiksi ja asettele esille, nauti heti. Lusikoi pannulle jäänyt paistoliemi mukaan annoksiin.