Intialainen mango-chutney

Suomessa mango-chutney on vielä hieman tuntemattomampi, mutta maailmalla sitä tarjoillaan lähes jokaisessa intialaisessa ravintolassa kaikkien curry-ruokien lisukkeena. Se on helppo valmistaa itse ja säilyy pitkään jääkaapissa. (soijaton, ei sisällä hernettä tai pähkinää)

  • 1 h.
  • Keskitaso
  • 20-25 annosta

Ainekset:

1 kg mangoa
1 punasipuli
0.5 tl Meira valkosipulijauhetta
0.5 tl Meira chilirouhetta, tulinen
1 tl Meira inkiväärijauhetta
0.5 tl Meira kurkumaa
0.5 tl Meira jauhettua korianteria
1 tl Meira sinapinsiemeniä
0.5 tl Meira kanelia, jauhettu
öljyä
2.5 dl valkoviinietikkaa
200 g sokeria
Meira ruokasuolaa

Ohje:

  1. Leikkaa mangoviipaleet pois kiven ympäriltä. Poista kuori, leikkaa sen jälkeen kiven ympäriltä loput hedelmälihat ja kuutioi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Mittaa kaikki mausteet valmiiksi kulhoon.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punasipuleja hetki.
  5. Lisää mausteet ja kuullota kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.
  6. Lisää valkoviinietikka, sokeri ja mangokuutiot. Keitä pienellä lämmöllä 45 minuuttia, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi.
  7. Säilö steriloituihin purkkeihin, jolloin chutney säilyy jopa useamman kuukauden ajan.
  8. Mango-chutney sopii erityisen hyvin erilaisten intialaisten curryjen, broilerin tai grillattujen kasvisten lisukkeeksi.