Intialainen mango-chutney
Suomessa mango-chutney on vielä hieman tuntemattomampi, mutta maailmalla sitä tarjoillaan lähes jokaisessa intialaisessa ravintolassa kaikkien curry-ruokien lisukkeena. Se on helppo valmistaa itse ja säilyy pitkään jääkaapissa. (soijaton, ei sisällä hernettä tai pähkinää)
- 1 h
- Keskitaso
- 20-25 annosta
Ainekset:
1 kg | mangoa |
1 | punasipuli |
0.5 tl | Meira valkosipulijauhetta |
0.5 tl | Meira chilirouhetta, tulinen |
1 tl | Meira inkiväärijauhetta |
0.5 tl | Meira kurkumaa |
0.5 tl | Meira jauhettua korianteria |
1 tl | Meira sinapinsiemeniä |
0.5 tl | Meira kanelia, jauhettu |
öljyä | |
2.5 dl | valkoviinietikkaa |
200 g | sokeria |
Meira ruokasuolaa |
Ohje:
- Leikkaa mangoviipaleet pois kiven ympäriltä. Poista kuori, leikkaa sen jälkeen kiven ympäriltä loput hedelmälihat ja kuutioi.
- Kuori ja hienonna punasipuli.
- Mittaa kaikki mausteet valmiiksi kulhoon.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punasipuleja hetki.
- Lisää mausteet ja kuullota kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua.
- Lisää valkoviinietikka, sokeri ja mangokuutiot. Keitä pienellä lämmöllä 45 minuuttia, kunnes koostumus muuttuu siirappimaiseksi.
- Säilö steriloituihin purkkeihin, jolloin chutney säilyy jopa useamman kuukauden ajan.
- Mango-chutney sopii erityisen hyvin erilaisten intialaisten curryjen, broilerin tai grillattujen kasvisten lisukkeeksi.