Ahvennyytit grillissä ja ruskistettu voi

Kesä yhdessä nyytissä! Ahvenfileet ja kesän kasvikset hautuvat folionyytissä herkullisiksi. Valuta päälle ruskistettua voita ja nauti.

  • Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 30 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

Ahvennyytit
4 isoa tai 8 pientä (300 g) ahvenfilettä
½ + ½ tl suolaa
2 tl Meira kalamaustetta, ei lisättyä suolaa
6 varhaisperunaa
250 g parsaa
1 fenkoli
½ tl Meira mustapippuria rouhittuna
½ ruukkua tilliä
Ruskistettu voi
100 g voita

Ohje:

  1. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla kiilamainen viilto kohtaan, jossa ruodot sijaitsevat. Tunnustele sormella, jotta löydät oikean kohdan. Mausta fileet suolalla (½ tl) ja kalamausteella.
  2. Pese perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Leikkaa parsat tarvittaessa puoliksi. Suikaloi fenkoli.
  3. Leikkaa neljä reilua foliopalaa (30 x 30 senttimetriä), aseta foliopalojen päälle leivinpaperipalat.
  4. Lisää leivinpaperin päälle perunat, fenkoli ja parsat. Mausta suolalla (½ tl) ja mustapippurilla. Lisää kasvisten päälle ahvenfileet. Sulje käärö ja lisää tarvittaessa alumiinifoliota. Grillaa miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia. Voit avata kääröä kypsennyksen aikana varovasti ja tarkistaa kypsyyden.
  5. Valmista ruskistettu voi. Sulata voi kattilassa. Sekoittele, ettei voi pala. Odota, että voi kuohahtaa, siihen tulee ruskeita pilkkuja ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi.
  6. Viimeistele kypsät ahvennyytit hienonnetulla tillillä ja tarjoa ruskistetun voin kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa nyytit myös uunissa. Laita nyytit uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.