Ahvennyytit grillissä ja ruskistettu voi
Kesä yhdessä nyytissä! Ahvenfileet ja kesän kasvikset hautuvat folionyytissä herkullisiksi. Valuta päälle ruskistettua voita ja nauti.
- Aktiivinen: 15 min Passiivinen: 30 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
4 isoa tai 8 pientä (300 g) | ahvenfilettä |
½ + ½ tl | suolaa |
2 tl | Meira kalamaustetta, ei lisättyä suolaa |
6 | varhaisperunaa |
250 g | parsaa |
1 | fenkoli |
½ tl | Meira mustapippuria rouhittuna |
½ | ruukkua tilliä |
100 g | voita |
Ohje:
- Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla kiilamainen viilto kohtaan, jossa ruodot sijaitsevat. Tunnustele sormella, jotta löydät oikean kohdan. Mausta fileet suolalla (½ tl) ja kalamausteella.
- Pese perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Leikkaa parsat tarvittaessa puoliksi. Suikaloi fenkoli.
- Leikkaa neljä reilua foliopalaa (30 x 30 senttimetriä), aseta foliopalojen päälle leivinpaperipalat.
- Lisää leivinpaperin päälle perunat, fenkoli ja parsat. Mausta suolalla (½ tl) ja mustapippurilla. Lisää kasvisten päälle ahvenfileet. Sulje käärö ja lisää tarvittaessa alumiinifoliota. Grillaa miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia. Voit avata kääröä kypsennyksen aikana varovasti ja tarkistaa kypsyyden.
- Valmista ruskistettu voi. Sulata voi kattilassa. Sekoittele, ettei voi pala. Odota, että voi kuohahtaa, siihen tulee ruskeita pilkkuja ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi.
- Viimeistele kypsät ahvennyytit hienonnetulla tillillä ja tarjoa ruskistetun voin kanssa.