Sitrus-inkivääri-fenkoli-grillilohi-kesäkasvikset-ja-mintulla-maustettu-jogurtti

Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi ja kesäkasvikset

Kesän herkullisin grillilohi syntyy sokerisuolaamalla kala mausteseoksessa ja grillaamalla loheen nopeasti rapea pinta, jolloin kala säilyy mehevänä. Valmista grillilohen lisukkeeksi jogurttikastike ja maustevoissa pyöritetyt kesäkasvikset. (kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)

  • 1 h + maustuminen
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi
600 g lohta 
2 rkl Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta 
1 rkl Meira fenkolia 
1 dl Meira hienoa merisuolaa 
1 dl sokeria 
Minttujogurtti
2 dl turkin jogurttia 
1 rlk Meira minttua 
puolikkaan limen mehua 
1 tl Meira hienoa merisuolaa 
1 tl sokeria 
Inkivääri-fenkolivoilla maustetut kesäkasvikset
0.5 dl rypsiöljyä 
1 nippu kesäporkkanaa 
1 nippu parsaa 
2 fenkolia 
puolikas kukkakaali 
50 g voita 
2 tl Meira hienoa merisuolaa 
1 rkl Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta 
1 tl Meira fenkolia 

Ohje:

  1. Poista lohesta ruodot sekä nahka ja leikkaa filee pitkittäin kolmeksi pitkäksi tangoksi. 
  2. Sekoita sokeri-suolamausteseos. 
  3. Anna lohen maustua vähintään 2–3 tuntia mauste-sokeri-suolaseoksessa. Pyyhi suurin osa mausteista pois kalan pinnasta ennen grilliin laittoa. 
  4. Sekoita minttujogurtin ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa. 
  5. Grillaa lohen pinta nopeasti kuumalla öljytyllä grilliritilällä tai pannulla. 
  6. Öljyä kesäkasvikset ja grillaa napakoiksi grillissä.
  7. Sekoita pehmeään voihin suola, sitrus-inkiväärimauste ja fenkoli. 
  8. Laita grillatut kasvikset kulhoon, lisää lämpimiin kasviksiin maustevoi ja pyörittele kasvikset kauttaaltaan voissa.