Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi ja kesäkasvikset
Kesän herkullisin grillilohi syntyy sokerisuolaamalla kala mausteseoksessa ja grillaamalla loheen nopeasti rapea pinta, jolloin kala säilyy mehevänä. Valmista grillilohen lisukkeeksi jogurttikastike ja maustevoissa pyöritetyt kesäkasvikset. (kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)
- 1 h + maustuminen
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
600 g | lohta |
2 rkl | Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta |
1 rkl | Meira fenkolia |
1 dl | Meira hienoa merisuolaa |
1 dl | sokeria |
2 dl | turkin jogurttia |
1 rlk | Meira minttua |
puolikkaan | limen mehua |
1 tl | Meira hienoa merisuolaa |
1 tl | sokeria |
0.5 dl | rypsiöljyä |
1 | nippu kesäporkkanaa |
1 | nippu parsaa |
2 | fenkolia |
puolikas | kukkakaali |
50 g | voita |
2 tl | Meira hienoa merisuolaa |
1 rkl | Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta |
1 tl | Meira fenkolia |
Ohje:
- Poista lohesta ruodot sekä nahka ja leikkaa filee pitkittäin kolmeksi pitkäksi tangoksi.
- Sekoita sokeri-suolamausteseos.
- Anna lohen maustua vähintään 2–3 tuntia mauste-sokeri-suolaseoksessa. Pyyhi suurin osa mausteista pois kalan pinnasta ennen grilliin laittoa.
- Sekoita minttujogurtin ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
- Grillaa lohen pinta nopeasti kuumalla öljytyllä grilliritilällä tai pannulla.
- Öljyä kesäkasvikset ja grillaa napakoiksi grillissä.
- Sekoita pehmeään voihin suola, sitrus-inkiväärimauste ja fenkoli.
- Laita grillatut kasvikset kulhoon, lisää lämpimiin kasviksiin maustevoi ja pyörittele kasvikset kauttaaltaan voissa.