Koko perheen vegebolognese
Perinteinen bolognese-kastike on helppo tehdä vegeversiona, kun käytät jauhelihan sijaan korvaavaa kasvisproteiinia. Esimerkiksi Härkiksestä tai Nyhtökaurasta syntyy maukas vegebolognese.
- 60 min
- Keskitaso
- 4 annosta
Ainekset:
1 | sipuli |
3 | valkosipulin kynttä |
2 | porkkanaa |
2 | varsisellerin vartta |
oliiviöljyä | |
2 rkl | tomaattipyreetä |
500 g | tomaattimurskaa |
2 rkl | balsamicoa |
3 dl | vettä tai kasvislientä |
2 tl | Meira timjamia |
2 tl | Meira basilikaa |
2 tl | Meira oreganoa |
1 tl | Meira rosmariinia |
1 rkl | sokeria |
Meira mustapippurirouhetta | |
Meira ruokasuolaa | |
250 g | Härkistä tai Nyhtökauraa |
4 annosta | keitettyä pastaa |
tuoreita yrttejä | |
kirsikkatomaatteja |
Ohje:
- Raasta, hienonna veitsellä tai aja monitoimikoneen kutterissa hienoksi sipuli, valkosipulit, porkkanat ja varsisellerin varret.
- Kuullota kasviksia öljytyssä kattilassa, kunnes ne alkavat tarttua kattilan pohjaan ja lisää sitten tomaattipyree.
- Kuullota vielä hetki ja kaada sekaan tomaattimurska, balsamico ja vesi tai kasvisliemi. Lisää Meira yrtit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä vähintään 30 minuuttia.
- Lisää lopuksi haluamasi proteiini, esimerkiksi tomaattinen tai maustamaton Nyhtökaura tai Original tai BBQ-Härkis.
- Tarjoile vegebolognese pastan kera sekä koristele yrteillä ja kirsikkatomaateilla.