Kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki
Lihapullia kannattaa aina tehdä reilusti kerralla ja pakastaa puolet. Kreikkalaisittain maustetut pullat maistuvat myös perheen pienimmille ja niiden seuraksi sopii raikas ja pehmeä tsatsiki. Jos teet ohjeen mukaan pitaleipiä, sujauta pitaleivän sisään lihapullien ja tsatsikin lisäksi myös jotain rapeaa vihreää, vaikka varhaiskaalia.
- Helppo
- n.22 isoa lihapullaa
Ainekset:
800 g | karitsanjauhelihaa |
3 rkl | rypsiöljyä |
1 | sipuli |
1 dl | pankojauhoja |
2 dl | kuohukermaa |
2 | kananmunaa |
1,5 tl | suolaa |
Mustapippuria | |
2 rkl | Meira kreikkalainen jauhelihamauste |
Puolikas tuorekurkku | |
2,5 dl | turkkilaista jugurttia |
1/2 tl | Meira ruokasuolaa |
2 | valkosipulinkynttä |
Tiraus sitruunamehua | |
3 rkl | oliiviöljyä |
Ohje:
- Tee taikina isoon kulhoon.
- Sekoita kulhossa kerma ja pankojauho ja jätä hetkeksi sivuun turpoamaan.
- Kuullota sipulia reilulla keskilämmöllä kunnes se pehmenee, lisää sipulin joukkoon Kreikkalainen jauhelihamauste.
- Kippaa hieman jäähtynyt sipuli pankojauho-kermaseokseen.
- Lisää jauheliha, kananmunat ja mausteet, sekoita kunnolla. Jos maltat, voit antaa taikinan levätä vartin verran.
- Pyörittele kostutetuin käsin reilun kokoisia palleroita leivinpaperilla suojatulle pellille. Kypsennä lihapullia 180 asteisessa uunissa kunnes pullat ovat läpikypsiä. Voit paistaa pullia lopuksi parin minuutin ajan grillivastuksen alla jotta pullat saavat väriä pintaansa.
Tsatsiki
- Raasta tuorekurkku.
- Pilko valkosipuli mahdollisimman pieneksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.