Paella uunissa

Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokalajeja. Se valmistetaan kypsentämällä riisiä, mausteita ja muita aineksia suurikokoisessa laakeassa rautapannussa. Tällä ohjeella valmistat paellan uunissa.

  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

300 g broilerinsuikaleita
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl Meira kurkumaa
1 tl Meira sitruunapippuria
1 1/2 tl Meira paprikajauhetta
1 rkl Meira persiljaa
2 1/2 tl Meira valkosipulirouhetta
250 g pitkää riisiä
1 ps (200 g) papupaloja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
5 dl kanalientä (5 dl kuumaa vettä ja 1 kanaliemikuutio)
150 g kampelafileetä
150 g kuorittuja katkarapuja

Ohje:

  1. Ruskista broilerinsuikaleet tilkassa öljyä.
  2. Mittaa kaikki ainekset kalaa ja katkarapuja lukuun ottamatta voideltuun laakeaan uunivuokaan ja kääntele ne lastalla sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele kalafileet. Sekoita kalapalat ja katkaravut muiden ainesten joukkoon, lisää tarvittaessa kanalientä. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys.
  4. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.