Paella uunissa
Paella on tunnetuimpia espanjalaisia ruokalajeja. Se valmistetaan kypsentämällä riisiä, mausteita ja muita aineksia suurikokoisessa laakeassa rautapannussa. Tällä ohjeella valmistat paellan uunissa.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
300 g broilerinsuikaleita | |
1 rkl oliiviöljyä | |
1 1/2 tl Meira kurkumaa | |
1 tl Meira sitruunapippuria | |
1 1/2 tl Meira paprikajauhetta | |
1 rkl Meira persiljaa | |
2 1/2 tl Meira valkosipulirouhetta | |
250 g pitkää riisiä | |
1 ps (200 g) papupaloja | |
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa | |
5 dl kanalientä (5 dl kuumaa vettä ja 1 kanaliemikuutio) | |
150 g kampelafileetä | |
150 g kuorittuja katkarapuja |
Ohje:
- Ruskista broilerinsuikaleet tilkassa öljyä.
- Mittaa kaikki ainekset kalaa ja katkarapuja lukuun ottamatta voideltuun laakeaan uunivuokaan ja kääntele ne lastalla sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa noin 30 minuuttia.
- Paloittele kalafileet. Sekoita kalapalat ja katkaravut muiden ainesten joukkoon, lisää tarvittaessa kanalientä. Jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Tarkista maku ja kypsyys.
- Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.