Mustikkamurupaistos

Mustikkamurupaistos valmistuu kätevästi retkeilyn lomassa aamupalaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Kulta Katriina pikakahvi tuo ihanan lisämaun mustikkamurupaistokseen. Reseptin on tehnyt Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja Saara Atula.

  • 5 min
  • Helppo
  • 2

Ainekset:

n. 2 dl mustikoita
n. 1½ dl lempimysliäsi
3 rkl fariinisokeria
ripaus Meira jauhettua kardemummaa
1½ tl Kulta Katriina pikakahvijauhetta
n. 3 rkl rypsiöljyä
Tarvittaessa vettä, jos paistos pääsee liian kuivaksi
Vaniljan makuista paksua jogurttia tai vaniljakastiketta – (tai pidemmälle retkelle vaniljakastikejauhetta, joka sekoitetaan veden kanssa)
Tarvittavat muut välineet: kaasu, retkikeitin, paistinpannu, tulitikut, paistinpannun kahva, paistinlasta, lautanen, lusikka/haarukka ruokailua varten, pari pientä lusikkaa, kuumaa vettä termariin, muki kahvia varten, tarvittaessa pieni pakkaus kahvimaitoa kahvia varten, talouspaperia ja roskapussi.

Ohje:

  1. Pakkaa kotona: mysli, sokeri ja kardemumma samaan pakettiin.
  2. Lähde metsään. Poimi mieluinen määrä mustikoita. Tai pidemmälle retkelle pakkaa mukaan kuivatut marjat/hedelmät ja liota niitä vedessä esim. ruokatermarissa pari tuntia ennen käyttöä. Kuivatut omenat ja marjat entisöityvät nopeasti eli ne voi myös laittaa kattilaan vesitilkan kanssa ja kiehauttaa.
  3. Kun kahvihetki tulee: Kuumenna paistinpannulla öljyä. Lisää muruseos paketista pannulle. Lisää mukaan 1½ tl pikakahvijauhetta (tämän voi pakata kotonakin mukaan valmiiksi). Pyörittele paistosta lastalla pannulla, kunnes se alkaa ruskistua. Muruseos on valmis parissa minuutissa.
  4. Kaada mustikat/liotetut marjat mukaan pannulle ja anna hetki kypsyä siinä. Voit myös tarjota ne ihan tuoreeltaan ilman pannulla kypsennystä.
  5. Tarjoile marjat muruseoksen ja vaniljajogurtin/vaniljakastikkeen kanssa. Nauti kahvin kera!
  6. Muista pakata kaikki roskat mukaan roskapussiin.