
Mustikkamurupaistos
Mustikkamurupaistos valmistuu kätevästi retkeilyn lomassa aamupalaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Kulta Katriina pikakahvi tuo ihanan lisämaun mustikkamurupaistokseen. Reseptin on tehnyt Viimeistä murua myöten -blogin kirjoittaja Saara Atula.
- 5 min
- Helppo
- 2
Ainekset:
n. 2 dl | mustikoita |
n. 1½ dl | lempimysliäsi |
3 rkl | fariinisokeria |
ripaus | Meira jauhettua kardemummaa |
1½ tl | Kulta Katriina pikakahvijauhetta |
n. 3 rkl | rypsiöljyä |
Tarvittaessa vettä, jos paistos pääsee liian kuivaksi | |
Vaniljan makuista paksua jogurttia tai vaniljakastiketta – (tai pidemmälle retkelle vaniljakastikejauhetta, joka sekoitetaan veden kanssa) |
Ohje:
- Pakkaa kotona: mysli, sokeri ja kardemumma samaan pakettiin.
- Lähde metsään. Poimi mieluinen määrä mustikoita. Tai pidemmälle retkelle pakkaa mukaan kuivatut marjat/hedelmät ja liota niitä vedessä esim. ruokatermarissa pari tuntia ennen käyttöä. Kuivatut omenat ja marjat entisöityvät nopeasti eli ne voi myös laittaa kattilaan vesitilkan kanssa ja kiehauttaa.
- Kun kahvihetki tulee: Kuumenna paistinpannulla öljyä. Lisää muruseos paketista pannulle. Lisää mukaan 1½ tl pikakahvijauhetta (tämän voi pakata kotonakin mukaan valmiiksi). Pyörittele paistosta lastalla pannulla, kunnes se alkaa ruskistua. Muruseos on valmis parissa minuutissa.
- Kaada mustikat/liotetut marjat mukaan pannulle ja anna hetki kypsyä siinä. Voit myös tarjota ne ihan tuoreeltaan ilman pannulla kypsennystä.
- Tarjoile marjat muruseoksen ja vaniljajogurtin/vaniljakastikkeen kanssa. Nauti kahvin kera!
- Muista pakata kaikki roskat mukaan roskapussiin.