Kahvimarinoitu possun sisäfilee
Vaikka suomalainen kuluttaja valitseekin yhä useammin kasvispohjaisen vaihtoehdon, on possullakin vielä paikkansa joulupöydissämme. Tässä reseptissä possu maustuu uudella tavalla, kun marinadissa hyödynnetään tummapaahtoista kahvia.
- Helppo
Ainekset:
4 dl | Segafredo Pausaa tai Kulta Katriina Luomu tumma paahtoa |
2 dl | tummaa siirappia |
0,5 dl | Balsamicoa |
2 rkl | Meira Makea artesaanisinappia |
4 kynttä | valkosipulia |
1,5 tl | Meira hieno jodioitua merisuolaa |
1 tl | Meira timjamia |
0,5 tl | Meira Luomu rouhittua mustapippuria |
Ohje:
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
- Laita possun sisäfile GN-astiaan, kaada marinadi päälle ja peitä kannella.
- Anna marinoitua yön yli (tai vähintään 2h) jääkaapissa.
- Paista marinoidun possun pintoihin väriä ja sen jälkeen paista possu 200 asteisessa uunissa, niin että possun sisälämpötila näyttää 65 astetta.
- Possun ollessa uunissa keitä loppu marinadi hiljalleen kasaan. Tähän menee noin 10-15 minuuttia.
- Kun liha on vetäytynyt, leikkaa se siivuiksi. Tarjoile marinadikastikkeen kanssa.