Kahvimarinoitu possun sisäfilee

Vaikka suomalainen kuluttaja valitseekin yhä useammin kasvispohjaisen vaihtoehdon, on possullakin vielä paikkansa joulupöydissämme. Tässä reseptissä possu maustuu uudella tavalla, kun marinadissa hyödynnetään tummapaahtoista kahvia.

  • Helppo

Ainekset:

4 dl Segafredo Pausaa tai Kulta Katriina Luomu tumma paahtoa
2 dl tummaa siirappia
0,5 dl Balsamicoa
2 rkl Meira Makea artesaanisinappia
4 kynttä valkosipulia
1,5 tl Meira hieno jodioitua merisuolaa
1 tl Meira timjamia
0,5 tl Meira Luomu rouhittua mustapippuria

Ohje:

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
  2. Laita possun sisäfile GN-astiaan, kaada marinadi päälle ja peitä kannella.
  3. Anna marinoitua yön yli (tai vähintään 2h) jääkaapissa.
  4. Paista marinoidun possun pintoihin väriä ja sen jälkeen paista possu 200 asteisessa uunissa, niin että possun sisälämpötila näyttää 65 astetta.
  5. Possun ollessa uunissa keitä loppu marinadi hiljalleen kasaan. Tähän menee noin 10-15 minuuttia.
  6. Kun liha on vetäytynyt, leikkaa se siivuiksi. Tarjoile marinadikastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit tarjoilla lihan noutopöydästä tai tehdä siitä lautasannoksen. Me yhdistimme lihan kermaisen punajuuriperunapyreen sekä juuressipsien kanssa.