Piparkakku-Uuniriisipuuro

Tämä herkullinen uuniiriisipuuro on täynnä joulun makuja! Käytä neilikkaa, pomeranssia, kanelia, inkivääriä ja vaniljaa tai loihdi puuro kätevästi Meira Piparkakkumausteen avulla. Resepti on vegaaninen ja gluteeniton.

  • Helppo

Ainekset:

maidotonta margariinia vuoan voiteluun
1,2 l gluteenitonta kauramaitoa
2 dl gluteenitonta puuroriisiä
1 tl suolaa
1/4 tl Meira jauhettua neilikkaa
1/4 tl Meira jauhettua pomeranssia
1/3 tl Meira jauhettua kardemummaa
1/4 tl Meira jauhettua inkivääriä
2 kpl Meira kanelitankoa
2 tl Meira vaniljasokeria
Lisäksi
2 tl Meira piparkakkumaustetta
4-5 kpl luumuja
50 g voita
1 dl fariinisokeria

Ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 2 litraa) margariinilla.
  2. Sekoita kaikki mausteet puuroriisin kanssa ja kaada vuokaan. Kaada päälle kauramaito.
  3. Nosta vuoka uuni alatasolle ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
  4. Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa muutamia kertoja.
  5. Nosta puuro uunista ja anna vetäytyä hetken.

Vinkki! Voit korvata mausteet myös 3 tl valmista Meira piparkakkumaustetta.

Vinkki! Monet keittävät uuniriisipuuron 1 litraan maitoa, mutta täyteläisemmän ja pehmeämmän puuron saa kun maitoa on reilu litra. Siksi ohjeessa on 1,2 litraa maitoa. Jos käytät kaurapohjaista maitoa, suosittelemme valitsemaan kahviin tarkoitetun paksumman kauramaidon.

  1. Sihtaa valmiin puuron päälle piparkakkumaustetta.
  2. Mittaa voi ja fariinisokeri pannulle. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet.
  3. Anna voin ja sokerin kuplia hetki, käännä liesi keskilämmölle ja aseta luumut pannulle leikkuupuoli alaspäin.
  4. Anna luumujen hautua, kunnes ne ovat hiukan pehmeitä.
  5. Tarjoile puuroa luumujen ja siitä syntyneen siirapin kanssa.