
Piparkakku-Uuniriisipuuro
Tämä herkullinen uuniiriisipuuro on täynnä joulun makuja! Käytä neilikkaa, pomeranssia, kanelia, inkivääriä ja vaniljaa tai loihdi puuro kätevästi Meira Piparkakkumausteen avulla. Resepti on vegaaninen ja gluteeniton.
- Helppo
Ainekset:
maidotonta margariinia vuoan voiteluun | |
1,2 l | gluteenitonta kauramaitoa |
2 dl | gluteenitonta puuroriisiä |
1 tl | suolaa |
1/4 tl | Meira jauhettua neilikkaa |
1/4 tl | Meira jauhettua pomeranssia |
1/3 tl | Meira jauhettua kardemummaa |
1/4 tl | Meira jauhettua inkivääriä |
2 kpl | Meira kanelitankoa |
2 tl | Meira vaniljasokeria |
2 tl | Meira piparkakkumaustetta |
4-5 kpl | luumuja |
50 g | voita |
1 dl | fariinisokeria |
Ohje:
- Voitele uunivuoka (noin 2 litraa) margariinilla.
- Sekoita kaikki mausteet puuroriisin kanssa ja kaada vuokaan. Kaada päälle kauramaito.
- Nosta vuoka uuni alatasolle ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia.
- Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa muutamia kertoja.
- Nosta puuro uunista ja anna vetäytyä hetken.
Vinkki! Voit korvata mausteet myös 3 tl valmista Meira piparkakkumaustetta.
Vinkki! Monet keittävät uuniriisipuuron 1 litraan maitoa, mutta täyteläisemmän ja pehmeämmän puuron saa kun maitoa on reilu litra. Siksi ohjeessa on 1,2 litraa maitoa. Jos käytät kaurapohjaista maitoa, suosittelemme valitsemaan kahviin tarkoitetun paksumman kauramaidon.
- Sihtaa valmiin puuron päälle piparkakkumaustetta.
- Mittaa voi ja fariinisokeri pannulle. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet.
- Anna voin ja sokerin kuplia hetki, käännä liesi keskilämmölle ja aseta luumut pannulle leikkuupuoli alaspäin.
- Anna luumujen hautua, kunnes ne ovat hiukan pehmeitä.
- Tarjoile puuroa luumujen ja siitä syntyneen siirapin kanssa.