Pikkelöidyt kasvikset

Pikkelöidyt kasvikset on loistava tapa säilöä syksyn maut talteen. Pikkelöidyt kasvikset maistuvat herkullisilta salaatin joukossa tai lisukeruokana sellaisenaan. Voit vaihdella kasviksia oman makusi mukaan.

  • 30 min + 1 vko.
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Kasvikset
1 porkkana kuorittuna ja ohuina tikkuina
1 varsiselleri ohuina tikkuina
1 kurkku ohuina tikkuina
2 mustajuurta kuorittuna ja ohuina tikkuina
Pikkelöintiliemi
2 dl etikkaa
2 dl sokeria
6 dl vettä
1 rkl suolaa
10 kpl Meira Mustapippuri
1 kpl Meira Tähtianis
3 kpl Meira Laakerinlehti

Ohje:

  1. Yhdistä liemen aineet ja keitä kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna liemen jäähtyä.
  2. Laita porkkanat ja mustajuuret kuumaan liemeen, jotta ne hieman kypsyvät.
  3. Puhdista kannellinen lasipurkki huolellisesti ja kaada sen sisään kuumaa vettä ja laita kansi kiinni muutamaksi minuutiksi.
  4. Kaada vesi pois ja lado purkki täyteen kasviksia.
  5. Kaada päälle jäähtynyt liemi ja sulje kansi.
  6. Anna maustua noin viikko kylmässä.
  7. Tarjoile pikkelöityjä kasviksia salaateissa tai popsi sellaisenaan.