Pikkelöidyt kasvikset
Pikkelöidyt kasvikset on loistava tapa säilöä syksyn maut talteen. Pikkelöidyt kasvikset maistuvat herkullisilta salaatin joukossa tai lisukeruokana sellaisenaan. Voit vaihdella kasviksia oman makusi mukaan.
- 30 min + 1 vko
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
1 | porkkana kuorittuna ja ohuina tikkuina |
1 | varsiselleri ohuina tikkuina |
1 | kurkku ohuina tikkuina |
2 | mustajuurta kuorittuna ja ohuina tikkuina |
2 dl | etikkaa |
2 dl | sokeria |
6 dl | vettä |
1 rkl | suolaa |
10 kpl | Meira Mustapippuri |
1 kpl | Meira Tähtianis |
3 kpl | Meira Laakerinlehti |
Ohje:
- Yhdistä liemen aineet ja keitä kunnes sokeri on täysin sulanut. Anna liemen jäähtyä.
- Laita porkkanat ja mustajuuret kuumaan liemeen, jotta ne hieman kypsyvät.
- Puhdista kannellinen lasipurkki huolellisesti ja kaada sen sisään kuumaa vettä ja laita kansi kiinni muutamaksi minuutiksi.
- Kaada vesi pois ja lado purkki täyteen kasviksia.
- Kaada päälle jäähtynyt liemi ja sulje kansi.
- Anna maustua noin viikko kylmässä.
- Tarjoile pikkelöityjä kasviksia salaateissa tai popsi sellaisenaan.